Pagerank Update – Ce ne asteapta in anul 2013

In anul precedent, Google ne-a oferit numai putin de 4 update-uri de Pagerank. Initial, nu prea am inteles de ce se fac update-uri atat de dese, ba chiar eram oarecum impotriva acestei tactici adoptate de Google. Intre timp, mi-am schimbat total parerea si aceste update-uri de Pagerank atat de frecvente sunt foarte ok. In primul rand, se mai stopeaza putin vanzarea de linkuri. Multi posesori de site-uri profitau de Pagerank-ul obtinut prin diverse metode, ortodoxe sau mai putin, si vindeau linkuri. Odata cu aceasta modificare a frecventei update-urilor de Pagerank dar si a modificarilor de algoritmi, putem spune ca intreg sistemul gandit de Google in privinta Pagerank-ului este unul excelent.

Sa vorbim putin despre update-urile ce vor avea loc in acest an. Ultimul update al anului 2012 l-am punctat si eu intr-un articol, acel update fiind, practic, si primul update peste care a trecut blogul meu. In urma lui, am reusit sa primesc un Pagerank 1, multumitor daca ma gandesc ca nu pun accent pe acest detaliu si, in consecinta, nici nu am depus vreun efort in obtinerea unor rezultate mai bune. Conform calculelor mele, update-urile de Pagerank din anul 2013 se vor consuma dupa cum urmeaza:

 • 1st Update: 28 Ianuarie – 7 Februarie
 • 2nd Update: 2 Mai
 • 3rd Update: 2 August
 • 4th Update: 7 Noiembrie

De asemenea, nici pentru acest update nu pot spune ca m-am pregatit insa sunt mai mult decat sigur ca voi primi un Pagerank 2. Ma bazez pe numarul constant de articole pe care le-am scris in ultima perioada, pe cele cateva linkuri suplimentare aduse blogului de la ultimul update si, nu in ultimul rand, pe bunatatea lui Google.

 

Adaugat in: Google, Internet, SEO

4 comentarii

 1. Florin says:

  nu conteaza ca scrii constant articole ..sau ca scrii multe articole , conteaza ca acele articole sa fie de calitate . poti scrie 1 articol de calitate la 2 luni si vei ranka in primele pozitii din google

  • Conteaza si cat scri, conteaza si cum scri 🙂 Nu ma intereseaza ca articolele de pe blog sa rankeze primele in google, nu am ca target acest lucru. Sunt alte site-uri pentru care tintesc asta, blogul e doar o buna ocazie sa mai pierd timpul 🙂
   PS: Doar nume, fara keyword-uri ca iti sterg comentariile.

 2. Liviu ANdrei says:

  Se pare ca a fost bine venit ultimul update pr 😀