Importanta long tail-urilor in SEO – Infografic

Astazi ne oprim putin cu atentia asupra optimizarii web si totul se datoreaza unui infografic gasit din intamplare dar care pare a fi plin de sens. Daca in urma cu cativa ani nu prea se discuta despre long tail-uri in materie de SEO, majoritatea webmasterilor axandu-se pe principalele cuvinte aducatoare de trafic, prezentul este oarecum schimbat si se pune mult mai mult pret pe o optimizare a continutului.

Daca ar fi sa-mi dau cu parerea despre importanta long tail-urilor in SEO, as indrazni sa spun ca este in stransa concordanta cu continutul unui site, aspect tot mai bine vazut de Google. Va doriti trafic de calitate, targetat in functie de nisa site-ului? Mizati tot mai mult pe long tail-uri!

Mai jos aveti infograficul care sintetizeaza perfect importata long tail-urilor in procesul de optimizare actual. Ce ar trebui sa invatam in urma revizuirii acestui infografic?

  1. O pagina optimizata pentru un keyword de tip long tail poate obtine o pozitie mult mai buna decat o pagina optimizata pentru un keyword generic/principal.
  2. Cautarile de tip long tail aduc unui site peste 70% din trafic.
  3. Potentialul keyword-urilor long tail este in continua crestere.
  4. CTR-ul creste pentru anumite cuvinte.
  5. Aduceti varietate continutului unei pagini daca folositi long tail-uri.
  6. Incercati sa sharuiti tot mai mult continutul pe retelele sociale.

Importanta long tail-urilor in SEO

 

Adaugat in: Google, Internet, SEO

Comentariile sunt inchise.