Combinatia intre strategiile de marketing si elementele de design: un drum de viitor pentru ambele domenii

In ultimii ani marketingul online a inceput sa impleteasca destul e bine cu web-design-ul unui site, cele doua fiind prezente pe un site intr-o asa maniera incat sa se completeze si sa fie compatibile. Conceptul utilizat intr-un design are un impact asupra strategiei de marketing si asupra succesului unui business online.

Daca avem de nevoie de un design optimizat pentru diversele device-uri care sunt utilizate la scara larga si content management systems sunt sunt un “trend setter”, daca putem spune asa, calea design-ului web se va deezvolta si mai tare prin intermediul lor. Traditionalele moduri de design vor fi tot mai putin utilizate, sivor paarea noi metode sau elemente in cms-uri. In ambele metode este implicat elementul specific marketingului, uneori mai putin direct, alteori ca t se poate de evident. Si chiar ca si clienti uzuali sesizam, insa fiind realizat intr-un mod original si forte “catchy” nu putem decat sa ne bucuram de ceea ce ne ofera motorul de cautare.

Alegerile in privinta design-ului sunt multe insa, incet specialistii in marketing se vor consulta cu web-designerii si specialistii seo pentru succesul unui magazin online, de exemplu. Aceste elemente se interconecteaza indiferent ca site-ul este un blog, un site simplu de afisare continut sau un magazin complex online cu multe pagini web si cu optiuni de cumparare si plata online etc.

Faptul ca design-ul site-ului se orienteaza foarte mult spre utilizator, iar interfata sa ae un impact asupra clientului, negativa sau pozitiv. Intercatiunea dintre utilizator si site sau design-ul site-ului se realizeaza prin imaginea pe care si-o face clientul accesand pagina web, prin mesajul pe care marketingul il creaza in mintea si emotiile clientului. Idea de user-friendly este o sectiune importanta in procesul vast al design-ului.

Cei din domeniul marketing subliniaza plasarea accentului pe continutul de caliatate, clar si simplu. Senzatia produsa de elementele de grafica combinate cu cele de arta si strategie de promovare, trebuie sa fie cea de activ, de dinamic si adaptabil la tot ce inseamna client si noutate atractiva.

Adaugat in: Google, Internet, SEO, Web Design

Comentariile sunt inchise.