Timp de calitate vizionând meciuri și pariind live

pariuri live de pe laptop

Foarte mulți băieți se delectează în mod regulat vizionând meciuri acasă sau în pub-uri și pariind live. Ce-i drept, energiza și emoțiile pe care le traversează unii dintre aceștia sunt de-a dreptul captivante. Puține alte lucruri îi mai stârnesc într-un asemenea mod pe tinerii din ziua de azi. Totuși, există și exemple negative în acest sens, însă până la urmă este și normal. Secretul acestui tip de distracție este să intri și să ieși din bar cu aceeași stare de spirit, indiferent de rezultatul partidei. Practic, să investești acea sumă în distracție, ca și cum ai merge să joci tenis de masă sau orice altceva, iar apoi să-ți continui viața fără să rămâi ancorat în cele petrecute în acele 90 de minute.

M-am gândit că și printre voi există câțiva pasionați de pariuri sportive și mai ales de pariuri live, așa că am cercetat și extras câteva informații pe care vreau să vi le prezint și care sper să vă fie de folos.

Pariuri live, armă cu două tăișuri

Pariurile live vin la pachet cu numeroase avantaje și atracții pentru pasionații de adrenalină, dar și cu anumite dezavantaje evidente. Acestea ar fi punctele forte:

• Există o vorbă în fotbal care spune că „un meci nu seamănă cu altul”, iar acest lucru este verificat de istorie, în sensul că realitatea din teren contrazice de multe ori așteptările cunoscătorilor. De aceea, urmărirea chiar și a numai câtorva minute dintr-un meci ne poate oferi mai mulți indicatori buni decât o analiză amplă făcută în prealabil. Așadar, pariurile live sunt avantajoase pentru că ne permit să luăm decizii în baza realității din teren.

• Atunci când pariem live parcă suplimentăm doza de adrenalină pe care o resimțim de-a lungul partidei. În fond, pariurile sportive și jocurile de noroc în general, nu sunt altceva decât mijloace de divertisment, așa că entuziasmul, dinamica și palpitațiile fac parte din joc. Prin intermediul pariurilor live putem transforma orice partidă, chiar și una destul de plictisitoare, într-o întrecere interesantă.

• Pariurile live ne oferă un drum mai rapid spre rotunjirea veniturilor (sau spre faliment). Totuși, în funcție de stilul nostru de joc, avem, la nivel teoretic, posibilitatea de a efectua un rulaj foarte mare în comparație cu varianta tradițională. Spre exemplu, pe parcursul celor 90 de minute ale unui meci de fotbal putem juca numeroase pariuri pe intervale de 1 sau 5 minute, putem paria pe următorul gol/cartonaș/corner/aut etc. Astfel, putem plasa foarte multe pariuri într-un timp foarte scurt, lucru care poate fi benefic în anumite cazuri, cum ar fi dacă se aplică metoda pariurilor pe valoare.

Să fim onești, pariurile live prezintă și o serie de dezavantaje:

• Dacă mizezi în mod haotic sau după un money management progresiv poți ajunge foarte repede la sapă de lemn. Este foarte ușor să te lași luat de val atunci când pariezi live, atât în momentele în care câștigi pe bandă rulantă, cât și atunci când lucrurile merg prost. În plus, dacă ai și o personalitate impulsivă, atunci pariurile live s-ar putea să nu fie pentru tine, pentru că te-ar putea surescita mai mult decât să te distreze.

• Pariurile live te invită să te implici în joc chiar și atunci când nu cunoști echipele sau sportivii pe care urmează să pariezi. Statisticile de la pariuri live pot fi de asemenea extrem de înșelătoare, pentru că, spre exemplu, ocaziile repetate de gol ale unei echipe pe contraatac nu sunt afișate în cifre, la fel cum este posesia sau numărul șuturilor.

• Informațiile afișate pe platformele de pariuri live sunt decalate și uneori pot fi chiar eronate, lucru care este specificat clar în regulament, fapt pentru care este de datoria ta să verifici autenticitatea și corectitudinea lor. De asemenea, mai pot apărea anumite momente moarte în care piața se suspendă sau site-ul traversează probleme tehnice. Dacă tu așteptai un moment prielnic pentru a paria, este posibil să fii extrem de dezamăgit și frustrat dacă nimerești un astfel de ghinion.

Sfaturi pentru amatorii de pariuri live

pariuri live

Acestea sunt câteva sfaturi pe care le-am cules de pe cel mai mare forum de pariuri din România:

Nu paria pe competiții necunoscute. Evită să te implici în pariuri live atunci când nu ești în temă cu competiția și cu echipele sau sportivii implicați în luptă. Dacă ai chef să pariezi, canalizează-ți această energie pe ceva mai util, cum ar fi următorul sfat.

Analizează toate meciurile în prealabil. Ajută-ți mintea să fie mai capabilă să ia decizii bune într-un interval scurt de timp, analizând meciurile înainte de startul lor. Apoi, când joci live, vei putea compara așteptările tale cu ceea ce se întâmplă pe teren și vei putea specula mai bine ocaziile care se ivesc.

Urmărește partidele la tv sau pe internet live video. Dacă pariezi după cifre, e ca și cum ai încerca să joci fotbal legat la ochi. Statisticile te ajută, însă dacă tot pariezi live, efectiv nu există nici o scuză pentru a nu urmări partida, asta dacă vrei să-ți mărești șansele de a deveni un parior iscusit.

Învață să mai spui și pas. Nu paria de plictiseală sau nu încerca niciodată să-ți recuperezi pierderile, pentru că vei falimenta rapid. Când lucrurile merg foarte bine sau foarte prost, mai ia câte o pauză de câteva ore sau chiar de o zi, două.

Urmează o strategi sau mai multe, dar încearcă să nu joci haotic. Dezorganizarea este cauza eșecului pentru mulți pariori care chiar au fler în alegerea ponturilor. De aceea, este important să urmezi un plan, pentru ca mai apoi să poți trage concluzii de pe evidența ținută și să iei următoarea decizie inspirată în cariera ta de parior.

Nu în ultimul rând, vă îndemnăm cu căldură să pariați responsabil și să nu depășiți granița distracției. În caz contrar, adresați-vă specialiștilor din cadrul programului JocResponsabil.ro.

Adaugat in: Auto & Moto, Fotbal, Sport, Timp liber

Comentariile sunt inchise.