Cum pot paria online la Fortuna?

FortunaPrecum Gică Hagi, mă declar „mândru și orgolios”. L-am învățat pe colegul meu în vârstă de 50 de ani pună primul pariu online Fortuna. Mă săturasem să pariez eu și pentru el și să îmi dea banii cash sau, în caz de câștig, să scot eu bani ca să îi dau.

Pe de o parte, pot socoti că am reușit o performanță. Alberto nu știa nici să deschidă calculatorul săptămâna trecută. Pe de altă parte, e așa simplu să joci online la Fortuna încât cred că ar putea să se descurce și bunica. Dacă stau și mă gândesc, ea e mai deschisă la minte decât Alberto, dar asta este altă discuție.

Capitolul I. Înregistrarea și alimentarea contului

I-am explicat că mai întâi trebuie să își deschidă un cont. E ca speriat de bombe când vine vorba să își dea datele personale, dar până la urmă „a lăsat de la el”. L-am ajutat să completeze formularul care apare când dai click pe „Înregistrează-te”. Evident, nu avea adresă de email, așa că a trebuit să îi creez una.

A urmat o nouă etapă de „negociere”, când a trebuit să depună bani în cont. Nu voia sub nici o formă să dea datele de pe card. Cum nu avea niciun sens să îi spun că mai există soluția Paysafecard, m-am ridicat de pe scaun și i-am zis: „ok, atunci te duci cu buletinul și cu banii la o agenție Fortuna de stradă și depui”. Din fericire, Alberto este și leneș, așa că a scos cardul din portofel. Am depus suma minimă, de 10 lei.

Capitolul II. Cum vezi oferta

Cote

Victorie! Hai să intrăm să punem un pariu. A trebuit să aștept să își ia o hârtie și un pix, ca să noteze „direcțiile”: „Uite, cum intri pe site, pe banda aia galbenă de sus, ai <Pariază online>. Dai click. După aceea, pe coloana din stânga a ecranului, un pic mai jos”… a trebuit să mă opresc în timp ce nota îngânând „… baaan-da gal-be-nă … pa-ria-ză on-line”…

Am continuat: „Așa. Am dat click să pariem online. Pe centrul ecranului ai pariurile live, grupate pe sporturi”. „Cum adică live?”, a venit întrebarea. Evident, Alberto nu știe engleză. Ce bine că e platforma în română! „Care se joacă în momentul ăsta”, i-am explicat.

„Așa… pe coloana din stânga, puțin mai jos, vezi sporturile: fotbal, tenis, baschet, box… tu pariezi numai pe fotbal, nu?”. A dat din cap afirmativ și m-a întrebat dacă poate să se ducă să fumeze o țigară. Evident, nu i-am dat voie, pe motiv că mai avem puțin și terminăm.

Capitolul III. Meciurile și tipurile de pariu

Eibar Real Sociedad

„Dacă te duci cu mouse-ul pe fotbal și apeși pe buton, dedesubt apar toate competițiile și țările din care poți să pariezi. Dacă apeși pe o țară, îți apar ligile. Dacă apeși pe o ligă, îți apar meciurile pe mijlocul ecranului. Hai, dă click pe Spania, după aceea pe La Liga”. Alberto are o afinitate pentru Spania. A muncit câțiva ani acolo.

„La fiecare meci ai data la care se joacă, ora, cota pentru victoria gazdelor, cota pentru egal, cota pentru victoria oaspeților, o cifră cu semnul plus în față și niște liniuțe crescătoare. Dacă dai click, pe alea îți arată statisticile … acum apasă pe cifra cu plus în față la Real Sociedad – Espanyol… așa… acum au apărut toate opțiunile de pariuri. Vezi: șansă dublă, număr goluri, handicap asiatic pe goluri, handicap asiatic pe rezultat, scor corect, pariuri speciale, ambele marchează ș.a.m.d. 113+ înseamnă că ai 113 opțiuni de pariu pentru meciul ăsta”.

Click-click și gata!

L-am văzut puțin descumpănit. „Lasă, că ai tu timp să le analizezi. Dacă dai click pe o opțiune, să zicem pe X, în dreapta sus îți apare un pătrat galben unde trebuie să completezi miza. Dacă pui mai multe meciuri, o să îți arate cota finală și poți să pui un singur pariu cu toate sau să poți să le joci în ce sistem vrei tu. Ca să pui pariul, dai click pe <Plasați pariu>”. „Și gata?”, mă întreabă Alberto mirat. „Gata!”, îi răspund.

S-a dus să își fumeze țigara, s-a întors și a pus un pariu cu miza 5 lei, pe cotă 48. A câștigat. Ce vrei, norocul începătorului…

Adaugat in: Fotbal, Sport

Comentariile sunt inchise.