Rasare soarele si in Giulesti…un nou inceput pentru Rapid

Rapid Bucuresti - un nou inceputAm avut parte de un sezon extrem de dificil in Liga a 2-a, sezon care a culminat cu o promovare eroica a baietilor pe prima scena a fotbalului romanesc. Spun eroica pentru ca debutul sezonului trecut ne-a permis sa evoluam in prima liga, ulterior primind vestea conform careia ar trebui sa ne facem bagajele si sa ne punem ceasul sa sune in vederea „derby-urilor” cu Clinceni si Slobozia.

Baietii au fost si sunt de admirat, ma refer la cei care au ramas si care au dus greul in cele aproximativ zece luni de chin. Desi ne-am castigat dreptul de a evolua in prima liga, lunile mai si iunie au fost presarate de mult tumul, asa-zisa comisie de excelenta condusa de Duru anulandu-ne dosarul de licentiere pe motiv ca am avea datorii. Sunt perfect de acord, plecarea lui Copos a adus clubul in insolventa si cu datorii de cateva milioane de euro, insa criteriul sportiv este clar: Rapid A PROMOVAT in Liga 1!

A urmat apelul la TAS si multa tensiune, pret de saptamani bune stand cu sufletul la gura in asteptarea unei decizii care sa ne ofere prilejul unor derby-uri cu Steaua, Dinamo sau Petrolul. Dorinta era mare, increderea cel putin la fel de mare si decizia urmatoare ne-a fost favorabila, drept pentru care credeam ca, in sfarsit, chinul a luat sfarsit.

Nu a fost deloc asa, pret de aproximativ doua luni discutandu-se de seici, agricultori sau italieni, cu totii dornici sa investeasca la Rapid. Realitatea? Nimeni nu a venit cu o oferta concreta, un dosar bine structurat care sa ateste bunele intentii. Rapid este un brand, un club de pe urma caruia se poate castiga extrem de mult, financiar si publicitar, drept pentru care tind sa cred ca a fi patron la Rapid reprezinta un adevarat privilegiu si nu o obligatie.

S-a discutat despre acest domn venit din Italia, pe numele sau Angelo Massone, un personaj destul de controversat care a condus o echipa din prima liga scotiana pe calea falimentului. Pret de cateva saptamani au existat negocieri insa tind sa cred ca niciodata nu a fost ceva serios, o intentie sanatoasa conducand in cel mai scurt timp la semnarea actelor.

In cele din urma s-a intamplat si asta iar faptul ca toate demersurile au durat doar cateva zile imi da sperante pentru viitor, Valerii Moraru, un om de afaceri din Republica Moldova, oferindu-ne luminita de la capatul tunelului. Sa fiu sincer, nu stiu foarte multe informatii despre acest domn, insa orice intentie care poate conduce la salvarea clubului o voi aprecia. Sunt increzator pentru ca este pentru prima data in ultimii ani cand o persoana este atat de transparenta si iese in fata publicului pentru a-si exprima adevaratele intentii. Afacerile sale nu ma intereseaza, ma va interesa intotdeauna soarta Rapidului si oamenii care se vor dedica in totalitate acestui club.

Ce mi-as dori sa se intample in viitorul apropiat? Ei bine, dupa doua meciuri in care nu am avut sperante foarte mari, asta in pofida faptului ca am reusit sa invingem CSU Craiova in Cupa Ligii, vom debuta, in aceasta seara, in Liga 1. Meciul contra Stelei este al doilea in decursul unei singure saptamani si sunt destul de increzator in baieti, mai ales dupa aceasta infuzie de optimism provocata de vanzarea clubului. Nu stiu daca meciul din aceasta seara va fi unul realistic, in momentul de fata existand o discrepanta evidenta intre cele doua echipe, insa mi-e dor de Liga 1 si sper ca urmatoarele saptamani sa conduca la o calmare a spiritelor in sanul echipei. Avem nevoie de cateva transferuri bune, venirea lui Ganea pe banca tehnica sper sa fie una de bun augur, iar intreaga echipa manageriala trebuie sa puna clubul pe roate si sa defineasca un plan financiar care sa conduca la o stabilizare permanenta a situatiei de la club.

Sa fie intr-un ceas bun aceasta vanzare a clubului catre Valerii Moraru si rezultatele bune ale echipei sa ma faca sa scriu mai des despre Rapid. Cat despre rapidistii care citesc acest articol, ne vedem pe stadion la meciul din aceasta seara pentru a-i incuraja pe baieti, sunt sigur ca au nevoie de noi in tribunele de pe Giulesti!

Adaugat in: Fotbal, Rapid, Sport

Comentariile sunt inchise.