Stresul, o cauza importanta a caderii parului

Stresul este una din “bolile” modern, chiar am observat ca uneori e la moda sa fii stresat. In ultimul timp au aparut din ce in ce mai multe articole despre caderea parului, in care stresul este mentionat ca unul din factori. Consideri ca traiesti intr-un mediu cauzator de stres? Ai dori sa previi sau sa opresti caderea parului? Informatiile de mai jos te vor ajuta sa intelegi in ce conditii cade parul din cauza stresului si cum poti combate aceasta “boala”.

Stresul este una din principalele cauze ale caderii parului atat la barbati, cat si la femei. La femei, “mecanismul” caderii parului e putin diferit ca la barbati si din aceasta cauza, parul cade mai rar. La barbati insa, stresul este un adevarat dusman al podoabei capilare.

Ce este stresul? Stresul este o reactie a organismului nostru de a se adapta la amenintarile si constrangerile din mediul exterior. Daca stresul este prelungit, atunci poate cauza atat boli fizice, cat si psihice. Caderea parului este una din efectele stresului prelungit.

 

Daca azi ai fost stresat, iti poti face griji pentru parul tau?

Conditia pentru ca stresul sa determine caderea parului, este ca aceasta sa se intample zilnic, pe o perioada indelungata. Daca ai o viata calma, dar din cand in cand, la intervale mari de timp ai cate o zi stresanta, atunci aceasta nu va afecta parul tau.

Dupa ce am invatat in detaliu modul cum cade parul de la stres, am avut ocazia sa intalnesc pe rand, atat femei, cat si barbati carora le cadea parul. Nicicare nu avea o alimentatie precara saraca in nutrienti. Insa elementul comun era stresul, stresul prelungit. Toti treceau sau au trecut prin perioade de peste un an de stres zilnic.

 

Combatand stresul, combati caderea parului

Pe langa stres, mai sunt bineinteles multe alte cauze ale caderii parului, insa acum ne concentram doar pe stres.

Asadar, iata cateva sfaturi pentru combaterea stresului si implicit salvarea parului de la cadere:

–          Fa saptamanal bai calmante. Acorda-ti privilegiul de a te rasfata cu o baie macar odata pe saptamana. Pentru ca baia sa fie cu adevarat calmanta, foloseste uleiuri esentiale pentru calmare; uleiul de roinita este una dintre ele.

–          Exerseaza respiratia adanca. Cand esti stresat, intrerupe activitatea, deschide geamul si practica exercitii de respiratie. In timp vei observa ca te ajuta

–          Ai nevoie de activitati recreative sau sportive. Chiar si o alergare de dimineata, executata regulat te poate ajuta sa diminuezi stresul.

–          E foarte important sa renunti la activitatile daunatoare, de exemplu la un job stresant pe care il urasti. Trebuie sa analizezi ce e mai important pentru tine: un job cat de cat sigur, sau sanatatea? Tot aici, este important sa iti descoperi vocatia si sa inveti sa ti-o transformi intr-o sursa de venit. Astfel nu numai ca vei preveni caderea parului, ci totodata te vei mentine sanatos fizic si psihic o perioada indelungata.

Afla cum poti sa previi si sa opresti caderea parului. Cu cat afli informatia mai devreme, cu atat ai mai multe sanse de a-ti regenera parul cazut.

Adaugat in: Diverse, Interesant, Sanatate

Comentariile sunt inchise.