3 criterii pentru alegerea unei bălți de pescuit

Fiecare nouă baltă de pescuit pe care pescarii o testează reprezintă o provocare, deoarece aceștia sunt adesea entuziasmați să beneficieze de oportunitatea de a se mândri cu noi capturi remarcabile.

Cu toate acestea, a devenit tot mai greu să alegi o baltă de pescuit la care să ai parte, în adevăratul sens al cuvântului, de o sesiune de pescuit cât mai satisfăcătoare.

Pentru a putea face o alegere inspirată, trebuie să folosești mai multe criterii. Despre cele mai importante 3 criterii pentru alegerea unei bălți de pescuit vom discuta și noi în acest articol.

Iată care sunt aspectele pe care trebuie să le urmărești atunci când alegi o baltă de pescuit:

Locația și accesibilitatea

Un aspect de o importanță deosebită atunci când alegi o baltă de pescuit este locația acesteia dar și accesibilitatea sa. Este foarte important să te asiguri că alegi o baltă aflată nu foarte departe de tine, astfel încât să poți ajunge cu ușurință la ea.

De exemplu, dacă locuiești în București, atunci ar trebui să ai în vedere Balta Corata 1. Este aproape de capitală și vei putea ajunge rapid cu mașina. De asemenea, îți oferă o mulțime de facilități pentru care merită să o alegi.

Speciile de pești disponibile

Fiecare pescar are o specie de pești preferată, din diferite motive. Prin urmare, trebuie să faci o listă cu speciile pe care iubești să le capturezi, iar mai apoi află dacă acești pești pot fi capturați și din balta pe care o alegi.

Acesta este un detaliu pe care mulți pescari omit să îl verifice, în ciuda faptului că prezintă o importanță deosebită.

De asemenea, ai putea să ceri informații și despre mărimea și greutatea medie a peștilor din baltă, întocmai pentru a-ți spori șansele de a te lăuda cu un trofeu după sesiunea de pescuit.

Regulile

Fiecare baltă de pescuit impune anumite reguli, iar pentru a evita neînțelegerile sau surprizele neplăcute, acestea trebuie verificate foarte atent.

Verifică site-ul web al bălții pe care o vizitezi, paginile de pe rețelele de socializare sau solicită telefonic informații în acest sens. Sigur îți vor fi prezentate cu transparență, așa că vei putea concluziona rapid dacă reprezintă o alegere bună, sau nu.

Ține cont de aceste 3 criterii ori de câte ori alegi o baltă de pescuit și cel mai probabil vei reuși mereu să faci alegeri bune. Iar dacă vrei să mergi la sigur, Balta Corata 1 este alegerea pe care trebuie să o faci.

Adaugat in: Calatorii

Comentariile sunt inchise.