Cum te comporti cu un narcisist – IV

8. Faceti modificarile de care aveti nevoie (fara sa ii consultati).
Un lucru este sa decideti fara „sfatul expertului” lor. Este cu totul altceva sa faci schimbari in viata ta (schimbari pe care le pot vedea) care nu se potrivesc cu aprobarea lor.

Fie ca este vorba de o schimbare semnificativa, cum ar fi un nou loc de munca sau un nou loc de resedinta sau o schimbare minora, cum ar fi o noua tunsoare sau un aspect diferit, narcisistul se va simti ranit daca nu i-ati consultat in prealabil.

Nu lasati decizia lor de a va ofensa sa va limiteze libertatea de a face modificarile pe care le considerati necesare sau merita sa le faceti.

9. Economisiti-va energia pentru propriile cautari.
Nu le oferi sansa de a-ti epuiza energia pentru a o hrani pe a lor. Narcisistul va incerca sa te angajeze in batalii privind modul in care iti petreci timpul (sau banii) si cu cine, precum si ce decizii si schimbari iei.

Energia ta este a ta de cheltuit. Nu-l lasa pe narcisist sa o cheltuiasca pe argumente inutile si jocuri de putere. Refuza invitatia lor la dezbatere si pleaca.

10. Desprindeti-va de legatura traumatica.
Chiar si atentia negativa din partea dvs. este mai mult pe placul lor decat zero atentie. Ei pot folosi emotii negative precum furia, vinovatia sau frica pentru a intari legatura traumatica si pentru a va mentine sub controlul lor. Daca te indepartezi, nu primesc nimic.

Vorbeste cu cineva care te poate ajuta sa te dezbraci de narcisist si sa te eliberezi de legatura traumatica. Apoi actioneaza pentru a-ti revendica identitatea si bucura-te de ea.

Adaugat in: Diverse

Comentariile sunt inchise.