Aparenţele înşală

Nu are mai mult de 60 de kg la cei 1,80 m pe care-i măsoară. Flegma verbală nu a găsit niciodată un loc mai bun pentru a poposi decât gura pe care o posedă. Mâncă foarte puţin şi doar de două ori pe zi. Bea bere ieftină şi fumează tutun de casă. Munceşte de la 11 ani. Nu ştie să citească. Nici să scrie. Ştie să numere bani. Cât mai mulţi. Nu crede în divinităţi. Ştie să profite de prostia celor din jur şi o face de câte ori are ocazia.

N-a ieşit niciodată din judeţul Alba, iar cele mai mari localităţi prin care a ajuns sunt Blaj şi Ocna Mureş. A trecut de câteva ori pe lângă moarte datorită inconştienţei. E vedetă în satul natal şi bea moca la cârciuma din centru. Zice că a câştigat 1700 de lei într-o singură zi. Din prafuri. Şi nu minte. A doua zi i-a pierdut pe toţi. La poker. Şi-a bătut părinţii crunt de două ori. De fiecare dată părinţii şi-au apărat odrasla şi i-au îngăduit ieşirile violente. Cunoscuţii îi poartă frică, dar şi admiraţie.

Confecţionează manual mărţişoare şi cadouri tematice pentru 8 martie. Aproape 4 luni din an munceşte doar pentru câteva zile de comerţ la început de primăvară.  Este incredibil cât talent are şi câtă calitate au lucrurile care-i ies din mână. Preţurile sunt decente (între 2 şi 10 lei pentru un mărţişor) şi ştie negocia foarte bine. Ştie să-şi promoveze produsele şi să-şi atragă cumpărători.

Diferenţa dintre ceea ce vrea să pară, felul în care se comportă şi pasiunea pe care o are este imensă. Lipsa de educaţie, viciile, comportamentul sau lipsa de perspective nu-i ştirbesc din talent sau pasiune. Ar fi bine să nu mai judecăm oamenii doar după prima impresie, de multe ori ne înşelăm şi gerşim în a aprecia o persoană şi calităţile pe care le are.

Are 21 de ani. O cheamă Elena.

Adaugat in: Amuzant, Diverse, Interesant

Comentariile sunt inchise.