Strategii de invatare rapida a legislatiei rutiere

Examenul pentru obtinerea permisului de conducere nu e nici pe departe pe atat de dificil precum se spun. In fond, este compus din 26 de chestionare drpciv de dificultate medie, concepute special pentru a testa insusirea celor mai importante notiuni de legislatie rutiera, de mecanica si de conduita preventiva.

Multi tineri au probleme serioase in a invata cum trebuie pentru examenul teoretic, dovada in acest sens fiind procentajul foarte mare de persoane care nu trec de acest examen. Una dintre cauze, pe langa cea a neacordarii importantei cuvenite pentru invatatul cerintelor necesare, este si faptul ca cei mai multi oameni nu stiu efectiv cum sa invete, lucru care nu este valabil doar la tineri (despre care se presupune ca sunt obisnuiti cu invatatul), ci si la adultii in toata firea, care nu mai au deprinderea invatatului.

Asadar, in cele ce urmeaza, v-am pregatit un set de strategii adaptate pentru legislatia rutiera, pe care le puteti folosi pentru a invata pentru examenul de legislatie:

1) tehnica pomodoro: presupune cate o pauza de 5 minute la fiecare 25 de minute de citit continuu. Nu e mai mult o strategie de invatare, ci de productivitate, dar care poate fi folosita foarte bine in zilele de dinaintea examenului;

2) tehnica cepei: presupune invatarea in prima faza doar a definitiei notiunilor de baza, dupa care, pe masura ce se apropie data examenului, sa se invete tot mai multe detalii legate de notiunile de baza;

3) strategia invatatului progresiv: aceasta strategie e folositoare indeosebi celor care nu mai sunt obisnuiti cu invatatul si cu acumularea de noi cunostiinte. Ea presupune alocarea a doar 10 minute de invatat pe zi in prima zi (in mod ideal, prima zi de invatat ar trebui sa coincida cu prima zi de legislatie); ulterior, se adauga cate 2 minute in plus pana in ziua de dinainte de examen. Intrucat are un caracter progresiv, aceasta tehnica este foarte eficienta in obisnuirea creierului cu acumularea de informatii, motiv pentru care este folosita cu succes de foarte multi oameni din intreaga lume, nu numai pentru invatarea legislatiei rutiere, ci pentru acumularea de noi informatii din toate domeniile de interes.

In concluzie, baza poate sta numai in testele categoria A, B, C, D sau E, deoarece 99% din ele se regasesc si in grilele de examen, dar sunt si cateva chestiuni care pot pica la examen si care nu se regasesc in respectivele grile de antrenament, dar este indicata si invatarea codului rutier, aceasta fiind esentiala atat pentru promovarea examenului pentru obtinerea permisului de conducere, cat pe termen lung, pentru siguranta voastra si a celor participanti la trafic.

Adaugat in: Auto & Moto