Respect si Auto-daruire

Respect

Daca vrei sa fii cunoscut pentru tratarea tuturor fiintelor umane (sau a celor vii) cu respect, probabil ca bazezi acest respect pe ceva mai fundamental decat cel al cuiva sau statutul social.

In caz contrar, de ce ati considera o prioritate tratarea tuturor oamenilor cu respect egal – indiferent de varsta, venit sau fundal?

Sau de ce ati pune mai multa energie in a va asigura ca cel mai putin unul dintre voi este tratat cu respect decat pentru a va asigura ca altii va trateaza cu aceeasi consideratie.

Nu inseamna ca nu va considerati in mod egal vrednic de respect, dar va este usor sa va puneti in pantofii celorlalti, astfel ca, pentru a va asigura ca sunt respectati, va simtiti mai respectati.

Codul respectului: „Tratez toate fiintele vii cu acelasi respect cu care imi place sa fiu tratat”.

Auto-daruire

Un alt cuvant pentru daruire de sine este sacrificiul, dar daruirea de sine are o conotatie mai pozitiva. In esenta, daruiesti de la tine – timpul, atentia, energia, comoara, abilitatile tale – sa ajuti sau sa imbogati un altul.

Dragostea adevarata nu ezita sa se dea de la sine pana nu doare, stiind ca durerea pe moment nu este nimic in comparatie cu beneficiul castigat de acea daruire de sine.

Cuvantul „altruist” implica faptul ca cineva si-a dat atat de mult de la sine, nu si-a rezervat nimic pentru uzul propriu sau bucurie, ci pentru a va oferi – daca dati din dragoste – bucuria voastra este in ceea ce aduce acest dar altora.

Daruirea de sine poate fi depasita, dar numai atunci cand motivul este mandrie (sau insecuritate), mai degraba decat iubire.

Codul de auto-daruire: „Dau eu altora nu numai sa se conecteze cu ei, ci sa recunoasca legatura noastra. Ce le dau, si eu primesc. „

Adaugat in: Diverse

Comentariile sunt inchise.