Parfumul floral – o alegere inspirata indiferent de bugetul disponibil

Parfumul reprezinta fara dar si poate cel mai de pret accesoriu pe care il poate purta o femeie, acesta stralucind pe piele daca a fost ales in conformitate cu specificatiile fiecarui tip de ph in parte, dar si prin sincronizarea perfecta cu momentul zilei in care decideti sa ii acordati o sansa. Asa cum afirma Christian Dior, importanta parfumului purtat este mult mai semnificativa decat caligrafia scrisului, deoarece iti confera feminitate si distinctie, iar mai mult decat atat, reprezinta un accesoriu pe care il expui superficial in societate, pentru ca doar anumite persoane sa ii descifreze ulterior misterul. Singura limitare in privinta esentelor alese dintr-un catalog de parfumuri este oferita de buget anumite esente fiind atat de scumpe incat se adreseaza doar persoanelor privilegiate care sunt dispuse sa consume sume exorbitante pentru a ajunge in posesia unui miros exclusivist.

Astazi vom vorbi despre doua esente care nu se aseamana tocmai prin miros, ci prin ambalaj si prezenta, tonurile neutre ale sticlutei si textura rafinata a compozitiei fiind aspectele care le recomanda pentru o femeie contemporana, care mizeaza intotdeauna pe un look feminin si diafan, de o gingasie cu totul aparte. Diferenta majora dintre cele doua produse cosmetice este cea financiara, unul purtand semnatura exclusivista a brand-ului Dior, iar celalalt fiind o componenta importanta din catalogul Avon, care incanta de peste zece ani mirosul doamnelor de toate varstele.

Vom incepe cu reprezentantul categoriei low – cost tocmai pentru ca am vorbit despre cel mai comun aspect problematic care ne impiedica sa achizitionam parfumul mult visat. O esenta emblematica pentru zi, parfumul Rare Pearls din campania Avon intruchipeaza o aroma care uimeste prin compozitia sa florala, care se deschide cu note dulci de miere si trandafir aprig, salbatic, pana la un miez intens si condimentat. In cea de-a doua ipostaza a parfumului sesizam mirosul suav de piper, alaturi de acodurile melodioase de pruna si magnolie, o combinatie floral – fructata care nu te poate lasa indiferenta. In functie de tonalitatea ph-ului tau exista doua mirosuri antagonice menite sa cunoasca o proiectie extravaganta: notele aldehidice din inceputul parfumului sau miezul dulceag de miere.

Fara sa cada in platitudine, aceasta esenta de floi albe infatiseaza o baza lemnoasa naturala, compusa din patchouli, lemn de santal si vibratii line de mosc tamaduitor. Majoritatea femeilor care au testat parfumul Rare Pearls din ultima brosura Avon s-au declarat impresionate de mirosul sau intens, care totusi reuseste sa nu ameteasca persoanele din jur. Potrivit pentru mediul universitar sau cel office, Rare Pearls te poate insoti cu succes si in cadrul unei intalniri romantice, pretul sau fiind unul deosebit de accesibil, dictat de fiecare campanie in parte.

Ajungem la reprezentantul high – cost, nimeni altul decat parfumul J’adore Dior: o prezenta opulenta, eleganta si rafinata care a atras de-a lungul timpului atentia femeilor avangardiste, dornice sa intre in posesia unui parfum floral exclusivist, care sa le scoata din anonimat. Dulce si balsamic in acelasi timp, parfumul J’adore Dior poate fi asemanat cu Rare Pearls prin prisma notelor de trandafir si de prune, dar si prin fundalul sonor de mosc. O sticluta de parfum Christian Dior J’adore poate costa peste 300 de lei, un buget nu prea potrivit pentru o femeie care cu greu reuseste sa faca fata comunelor cheltuielilor lunare. Cu toate acestea, inca de la sfarsitul anilor 90′ parfumul J’adore atrage si provoaca dependenta olfactiva reprezentantelor publicului feminin care adora compozitiile floral intense, mai precis nuantele scumpe de tuberoza si iasomie.

Adaugat in: Autor, Shopping

Comentariile sunt inchise.