De ce sa fii farmacist in Romania?

Hai sa le luam pe rand. Un loc de munca stabil. Sa fim seriosi : cunosc farmacisti (dar si asistenti de farmacie) care, in ultimii doi ani si-au pierdut locul de munca (si credeti-ma ca oamenii in cauza erau capabili). Daca lucrezi intr-o multinationala iar directorul zonal decide (sub diferite pretexte, niciodata cel real – adica al rentabilitatii) ca “in vederea optimizarii activitatii” este nevoie de disponibilizari, atunci, bye bye baby ! C’est la vie !

Este bine platit. Aici depinde de orasul in care iti desfasori activitatea. Poti visa la un salariu consistent, fara a-l si primi. In general, exista diferente majore intre salariile din provincie si cele din capitala. Acest lucru nu este drept, iar eu personal nu sunt de acord cu el (treaba este aceeasi, indiferent ca te afli in Bucuresti sau la Vaslui), dar uite ca se intampla. Pe de alta parte nu toata lumea poate sa lucreze (si nici nu e de dorit) in capitala.

Este curat, decent. Da, in totalitate de acord. Este un job curat, decent (e o notiune relativa, insa voi accepta sa o folosesc de dragul discutiei) care implica foarte multe riscuri si responsabilitati.

Poate prea putini se gandesc la aceste aspecte. Gandeste-te, pentru o clipa, la notiunile de mai sus cat si la consecintele pe care acestea le implica. Adauga la acest aspect anii (vreo 5) de munca asidua (dar si pregatirea continua – ulterioara) pe care trebuie sa-i urmezi pe bancile acestei facultati. Nu este o facultate usoara. Insa nici grea. Ce vreau sa spun cu asta ?

Faptul ca, daca iti place, nici nu-ti vei da seama cand au trecut (anii). Si aici revin la o problema fundamentala in opinia mea, si anume consilierea in domeniul carierei. In afara, exista departamente specializate in cadrul scolilor, care-i indruma pe copii, de la varste fragede, pe acest drum.

Adaugat in: Business, Sanatate

Comentariile sunt inchise.