Cum alegem o tableta performanta?

reviewVarietatea modelelor de tablete de pe piata ne pune in dificultate in momentul in care dorim sa achizitionam una atasata cerintelor noastre in materie de performanta, design si pret, atunci cand nu oferim prea multe credite unor pareri ale paginilor de specialitate in domeniul electronicelor. Cum urmarirea fiecarui model in parte si verificarea detaliilor mentionate anterior ar reprezenta o pierdere de timp, trebuie sa luam la cunostinta detaliile tehnice ce ne-ar putea ajuta sa gasim mai usor dispozitivul dorit.

In acest fel, daca dispunem de informatiile necesare, putem sa obtinem produsul care sa se preteze perfect nevoilor noastre. Cel mai important este sa stim ce suma suntem dispusi sa alocam pentru un astfel de dispozitiv. Atunci cand ne-am hotarat asupra acestui aspect, trebuie sa luam in calcul situatiile in care tableta va fi pusa spre utilizare, pentru a alege specificatiile corespunzatoare. In cazul in care suntem in cautarea uneia destinata gaming-ului, trebuie sa alegem un model performant, care sa permita accesarea jocurilor fara ambiguitati in derularea acestora. In schimb, daca dorim sa o folosim doar pentru navigarea pentru internet si utilizarea catorva aplicatii de socializare, putem sa optam pentru un produs mai putin performant si astfel vom economisi si o suma considerabila de bani.

Astfel, suntem nevoiti sa stim exact care ii este rolul tabletei in rutina noastra, daca va servi doar la navigarea pe internet si retele de socializare, daca dorim sa avem o autonomie mai mare a bateriei sau alte aspecte similare, care sa nu scape neobservate. Pentru a nu face risipa de timp si a alege produsul ideal, suntem nevoiti sa dispunem de toate informatiile aferente. Ca o completare fireasca, puteti consulta si un review facut de un specialist ce va va ajuta sa va consolidati alegerea facuta.

Factori importanti in alegerea unei tablete

Dimensiunea – reprezinta unul dintre cele mai importante aspecte in alegerea dispozitivului dorit. In general, performantele nu depind in mod obligatoriu de marimea abordata, insa confortul de utilizare variaza. O tableta mica nu va fi la fel de practica pentru vizionarea de filme precum una mare, insa devine mai practica pentru a scrie un text sau a urmari un site informativ, din cauza faptului ca este mai comoda si nu necesita un suport de sustinere pe care multi utilizatori de dispozitive mari simt nevoia sa il detina.

Sistemul de operare – difera in functie de producatorului tabletei. Compania Apple detine propriul sistem de operare, iOS, un sistem ce este recunoscut pentru fluenta excelenta in rularea aplicatiilor, chiar si atunci cand performantele dispozitivului nu sunt excelente. Majoritatea brandurilor folosesc Androidul ca sistem de operare, acesta permitand o liberatate mai mare in modificarea designului, mai multe aplicatii oferite gratuit dar si alte avantaje. Nu in ultimul rand, Windows Mobile de la Microsoft a cunoscut o ascensiune in ultima perioada, datorata lansarii de noi dispozitive ce au marit astfel raza de utilizare a sistemului de operare.

Procesorul – modelul si frecventa fac diferenta in mobilitatea si functionalitatea tabletei. Tipul procesorului variaza, in principal, in functie de brandul aparatului electronic si de preferintele acestora. Cele mai des intalnite procesoare sunt modelele Snapdragon, ce au reprezentat in ultimii ani o alegere optima pentru majoritatea producatorilor din cauza performantelor pe care le au in jocuri si aplicatii. Unitatea de masura pentru frecventa procesorului este 1 GHz(gigahertz). Cu cat frecventa este mai mare, cu atat procesorul este mai puternic.

Calitatea ecranului – o imagine mai clara, un video vazut la o calitate inalta, un joc cu o grafica mai buna, toate acestea sunt strans legate de rezolutia ecranului, mai precis de numarul de pixeli incadrati in dimensiunea acestuia. Un exemplu concret ar fi rezolutia full hd de 1920 x 1080 de pixeli. Cu cat numarul lor este mai mare, cu atat calitatea imaginii este mai ridicata.

Spatiul de stocare – utilizarea dispozitivului devine agasanta atunci cand dorim sa instalam o aplicatie, iar memoria de stocare nu ne permite acest lucru. Din aceasta cauza, in momentul achizitionarii unei tablete, trebuie sa punem accent pe acest aspect si sa cautam un dispozitiv cu o memorie cat mai mare si chiar si un slot pentru introducerea unui card ce ar putea extinde capacitatea de stocare.

Adaugat in: Tech

Comentariile sunt inchise.