Ascultare

Daca ascultarea activa este o valoare esentiala pentru dvs., pretuiti contributia celorlalti si investiti timp si energie pentru a invata cum sa vedeti lucrurile din perspectiva lor. Deci, are sens ca atunci cand cineva vrea sa va spuna ceva, sa ii oferiti toata atentia voastra si sa fiti implicati in conversatie pentru a putea sa il ajuti macar cu un simplu sfat.

Inainte de a incepe sa va enervati pentru ca cel de langa voi nu impartaseste acelasi punct de vedere pe care voi il aveti deoarece nu are aceleasi valori sau principii, invatati sa tineti gura inchisa pana cand celalalt termina ce are de spus si sa il ascultati activ pentru a vedea daca nu cumva exista si partea lui de dreptate in acea discutie. Lasati acel ego de a arata tuturor ca aveti dreptate cu argumente bine cladite in mintea voastra si ascultati.

Recunoasteti ca nu stiti totul si ca nu vedeti nici macar lucruri familiare din toate punctele de vedere, deci apreciati atunci cand altii impartasesc perspectivele lor. Si limba corpului vostru, precum si feedback-ul primit, le arata ca asculti si ca va pasa de ce au de spus.

Codul ascultatorului: „Il ascult pe ceilalti cu toata atentia mea, ca sa invat de la ei si sa-mi dau seama de ideile lor”.

Adaugat in: Diverse

Comentariile sunt inchise.