12 carti de filosofie – Partea I

1. O mica istorie a filosofiei – Nigel Warburton

Nigel Warburton ne conduce intr-o scurta calatorie prin lumea filozofiei prin introducerea a 40 de biografii ale unora dintre cei mai mari ganditori din filozofia occidentala.

El ne ghideaza cronologic prin vietile, teoriile, ideile si intrebarile lui Socrate si Seneca, precum si ale lui Immanuel Kant si Schopenhauer (si altii) pentru a oferi o imagine de ansamblu fenomenala asupra lumii si a intrebarilor sale inexplicabile.

Cartea este un bun punct de plecare pentru cei aflati chiar la inceputul calatoriei lor filozofice, dar si pentru minti mai experimentate, care isi pot reimprospata amintirile despre unele dintre pozitiile unice ale celor mai buni filosofi cunoscuti astazi.

2. Dincolo de bine si de rau – Friedrich Nietzsche

Publicata in 1886, Dincolo de bine si de rau este o carte scrisa de unul dintre cei mai excentrici filosofi care au trait vreodata – Friedrich Nietzsche.

In aceasta lucrare rafinata, Nietzsche adopta o abordare mai analitica prin dezaprobarea unora dintre teoriile si ideile filosofilor renumiti.

Cartea se concentreaza in principal pe umanitate si natura sa, virtutile si lupta interminabila dintre bine si rau.

Dincolo de bine si de rau este o lucrare despre moralitate in stransa legatura cu cartea sa anterioara, Spoke Zarathustra, in care se refera la conceptul de reaparitie eterna.

Adaugat in: Interesant

Un comentariu

  1. Flatfy says:

    Multumim pentru recomandari, cred ca mi le voi cumpara