WordPress ne ofera o noua versiune: 3.6 Oscar

Saptamana trecuta am avut parte de un nou update al platformei, versiunea 3.6 fiind adusa in prim plan alaturi de cateva modificari mai mult sau mai putin vizibile. Am facut si eu update si am sesizat cateva modificari pe care le impartasesc cu voi:

1. O noua tema: Twenty Thirteen

Noua tema pune accent pe continut si se bazeaza pe o coloristica ceva mai vioaie. Avem parte de doua coloane, o coloana principala si sidebar-ul care poate fi customizat destul de facil.

2. Un nou modul Autosave

Vechea problema cu continutul pierdut in timpul unei pene de curent sau restart fortat pare sa fi fost eliminata, WordPress 3.6 dispunand de o functie Autosave foarte performanta. De asemenea, se pot salva mai multe versiuni ale unui articol, amanunt care va permite sa stabiliti versiunea principala si sa urmariti mai facil diferentele.

3. Suport mai bun pentru segmentul audio/video

Ai un fisier audio sau video si vrei sa-l impartasesti? Nimic mai simpu, foloseste player-ul multimedia HTML5 prin care poti uploada fisierele sau poti copia codul embed de pe alte agregatoare audio/video(Youtube, Vimeo, Soundcloud, samd).
De asemenea, playerul audio va permite sa creati diverse playlist-uri, de la mixuri personale pana la sortarea artistilor favoriti, totul cu un singur copy-paste si cateva click-uri.

4. Modificari la nivelul codului

  • Audio/video API – Acces total la datele multimedia.
  • Sematic Markup – Puteti folosi markup-uri HTML5 pentru forma de comentarii, casuta de cautare sau lista de comentarii.
  • JavaScript Utilities – Solicitari Ajax, templating sau management facil al shortcode-urilor.
  • Shortcode imbunatatit – Gaseste shortcode-urile cu has_shortcode() si ajusteaza atributele cu ajutorul noului filtru.
  • Revision Control – Te ajuta sa pastrezi un numar diferit de revizii pentru fiecare articol.
  • Librarii externe – Au fost introduse urmtoarele: MediaElement.js, jQuery 1.10.2, jQuery UI 1.10.3, jQuery Migrate, Backbone 1.0.

Voi ce alte modificari ati sesizat? Va place noua versiune WordPress 3.6 sau vi se pare ca modificarile aduse nu sunt de calitate?

Adaugat in: Internet, Web Design

Un comentariu

  1. Marius says:

    Un mare plus pentru functia Auto save!