Vrei sa cumperi piese auto? Comanda-le online!

Comanda piese auto onlineComertul online este intr-o continua ascensiune iar acest lucru pare a fi un efect al dezvoltarii segmentului IT. Ce-i drept, fata de piata externa, Romania nu se poate mandri cu aceleasi cifre in materie de cumparaturi online insa tocmai aceste cresteri ma bucura prin prisma faptului ca totul devine mai accesibil, mai comod, iar romanii incep sa inteleaga ca internetul este de fapt viitorul. O sa aruncam o privire asupra unei nise despre care nu credeam ca o sa se integreze atat de bine in mediul online insa care cunoaste cresteri substantiale din mai multe puncte de vedere: magazinele de piese auto.

Fata de un magazin de piese auto obisnuit, magazinele online au mai multe avantaje pe care le pun la dispozitie consumatorilor, amanunt care va consolida pozitia lor in randul preferintelor cumparatorilor.

De ce sa cumperi piese auto online?

As spune ca principalul motiv este usurinta prin care reusesti sa comanzi o anumita piesa de care ai nevoie, parcurgerea catalogului de produse realizandu-se extrem de rapid. Devreme ce ati accesat o platforma de piese auto, aveti la indemana filtre care va conduc catre pagina anumitor producatori, acest detaliu facilitand gasirea piesei sau pieselor necesare. Intregul proces de comanda este identic cu orice alta nisa, avantajul magazinelor online fiind acela ca reusesc sa educe cumparatorii oferindu-le acelasi formular de comanda.

Tot in lista principalelor avantaje ale unui magazin online de piese auto as enunta stocurile generoase de produse. Indiferent de marca sau de model, un magazin de specialitate va ofera o gama variata de piese auto si va pune la dispozitie doar produse originale, in aceste conditii evitand numeroasele probleme in care piesele furnizate de un anumit service auto nu se mai incadreaza in standardele de calitate pe care le doriti. Regasiti cateva zeci de mii de produse distincte insa nu ar trebui sa va faceti griji in privinta nascocirii printre ele, sunt impartite in functie de marca si model, accesarea modelului de masina pe care il detineti realizandu-se extrem de facil.

Orice consumator cauta cel mai bun raport calitate/pret, indiferent ca este vorba despre un magazin de piese auto sau nu. In cazul acestui tip de business, un mare avantaj al platformelor online se rezuma la preturile produselor, acestea fiind chiar si cu 30% mai mici decat intr-un magazin obisnuit sau service auto. Pornind de la aceasta premisa, puteti avea parte de piese auto ieftine fara prea mari batai de cap, reducerile in cazul magazinelor de specialitate fiind periodice. In afara produselor aflate intr-o anumita promotie, nu de putine ori puteti sesiza cum un anumit produs al marcii voastre auto are un pret identic cu cel furnizat de producator, in atare conditii comenzile derulate online fiind un vizibil avantaj din punct de vedere financiar. Nici din punct de vedere al calitatii produselor nu ar trebui sa va faceti griji, fiind importate direct de la producator, standardele sunt dintre cele mai inalte.

Daca in randurile anterioare am enuntat cateva motive mai degraba generaliste, personal, am ajuns sa cumpar piese auto online prin prisma faptului ca majoritatea celor regasite in magazinele de specialitate sunt mult mai scumpe. Nefiind vorba de nicio diferenta calitativa si amintind cat de facil este sa iti comanzi produsele necesare fara prea mari eforturi, ma astept ca piata de specialitate sa infloreasca si majoritatea comerciantilor obisnuiti sa-si indrepte orizonturile catre ecommerce.

Adaugat in: Auto & Moto

Un comentariu

  1. claudiu says:

    Cel mai recomadat este sa se cumpere piese noi si originale!