Vrei o asigurare de viata? Citeste 5 sfaturi utile inainte de a semna actele!

Desi nu este inca obligatorie, asigurarea de viata pare a fi o optiune in care romanii au tot mai mare incredere, numarul politelor incheiate in ultimii ani fiind unul extrem de ridicat. Daca nu ti-ai facut inca o asigurare de viata si doresti sa semnezi o astfel de polita, trebuie sa stii faptul ca se ascund diverse capcane in spatele acestui domeniu de activitate. Fie ca te gandesti la anumiti termeni sau la o anumita societate de asigurari, trebuie sa ai grija la cateva aspecte inainte de a semna o asigurare de viata, iar Alex, manager Ottobroker, vine cu cateva sfaturi extrem de utile.

1. Esti sigur ca ai nevoie de o asigurare de viata? Atunci ia initiativa si nu mai amana!

Indiferent de situatia in care te afli si de motivele care au condus la alegerea ta, este foarte important sa nu amani semnarea unei asigurari de viata. Luam un exemplu simplu care va poate confirma ceea ce am afirmat anterior. Individul X a contractat un imprumut substantial si nu doreste ca, in eventualitatea unui deces, sa lase mostenire ratele lunare. In momentul in care opteaza pentru o asigurare de viata la semnarea contractului, poate sa-si impuna de unul singur termenii si sa beneficieze de toate avantajele unei asigurari complete. In eventualitatea in care amana semnarea unei polite si asteapta o perioada, este foarte probabil ca orice companie de asigurari sa-i impuna anumite conditii contractuale, sa nu-i mai ofere aceleasi beneficii sau chiar sa-l declare neasigurabil.

2. Informeaza-te cu privire la conditiile prezente in contract.

Ca orice alt contract de ordin financiar, o asigurare de viata vine la pachet cu anumiti termeni si anumite conditii care pot fi greu de inteles de un om de rand. In acest caz ai face bine sa apelezi fie la sfaturile unei cunostinte care lucreaza in domeniu, fie sa te consulti cu un expert, consultantii in asigurari fiind cei mai in masua sa va desluseasca. Daca te-ai gandit sa consulti o singura persoana, nu cadea in capcana raspunsurilor primite de la aceasta, opteaza pentru mai multe consultatii bazandu-te pe aceleasi solicitari si compara raspunsurile primite.

3. Contacteaza un agent de asigurari si alege doar asigurarea care ti se potriveste!

Majoritatea persoanelor care semneaza o asigurare de viata mizeaza pe cunostintele proprii, se documenteaza din diverse surse si semneaza in urma unei conjucturi. Nimic mai gresit! In momentul in care apelati la un consultant in asigurari, aveti oportunitatea sa semnati o asigurare de viata intocmai cu necesitatile personale si sa beneficiati pe viitor, atat voi cat si urmasii vostri, de termeni si conditii favorabile.

Un aspect important este si cel al platii lunare, astfel ca este primordial sa optati pentru o asigurare care sa nu implice costuri ridicate, care sa nu se resimta prea mult in planurile financiare pe termen scurt sau lung. Optand pentru o asigurare cu conditii flexibile din punct de vedere al sumei lunare achitate, va puteti adapta costurile in functie de situatia financiara de care dispuneti in viitor.

4. Declara orice problema medicala!

Cand vine vorba despre incheierea unei asigurari de viata, compania Ottobroker reprezinta una dintre cele mai bune alegeri. Intre sfaturile oferite de catre acest broker de asigurari, un capitol important se refera la verificarea situatiei medicale a asiguratului.. Este foarte important ca asiguratorul sa cunoasca toate detaliile despre sanatatea curenta si chiar despre istoricul recent, astfel incat sa nu fiti pusi in situatia ca, pe viitor, familia voastra sa nu beneficieze de o indemnizatie de asigurare in cazul unui eveniment mai putin fericit.

5. Semneaza asigurarea de viata insa nu uita faptul ca detii una!

Majoritatea celor care semneaza o asigurare de viata uita despre existenta acesteia si nu revin asupra termenilor si conditiilor, nu o reevalueaza anual si nici nu incearca sa o adapteze in functie de prezent si de situatia financiara actuala. Daca doriti sa beneficiati de aceleasi conditii si sa mentineti o relatie stransa cu asiguratorul, este necesar sa reveniti la unul dintre sediile firmei de asigurari si sa incercati sa reevaluati termenii prezenti in contract fara a avea de pierdut in urma acestei actiuni.

Sper ca v-am ajutat catusi de putin cu aceste sfaturi si, totodata, sper ca numarul celor care opteaza pentru o asigurare de viata sa creasca pentru ca riscurile din punct de vedere medical sunt tot mai ridicate, astfel ca nu ramane decat sa usuram viata urmasilor nostri.

Adaugat in: Business

Un comentariu

  1. Anca says:

    Am incheiat o asigurare de viata insa daca nu primeam consultatii de la Robert nici ca semnam 😀 SUnt multi termeni pe care nu-i cunosc si in care nu prea am incredere.