Stiu ca o sa mi se impute absente prelungita de pe blog, am ajuns in situatia de a adauga un articol saptamanal, asta in pofida faptului ca la un moment dat avem un ritm de unul sau chiar doua articole zilnic. Poate ca abundenta de proiecte, programul destul de incarcat sau activitatile zilnice ma retin cam mult timp si nu imi pot permite o activitate constanta, insa lucrurile se vor schimba cat de curand, va promit.
Revenind asupra tematicii acestui articol, mi-am propus in nenumarate randuri ca odata si odata voi scrie putin despre hainele second hand. Imi amintesc ca atunci cand eram micut, in cartierul in care locuiam erau destul de multe magazine care comercializau astfel de produse insa niciodata nu m-am simtit atras de ele. Nici ai mei parinti n-au pus pret vreodata pe astfel de lucruri, au afirmat intotdeauna ca exista nenumarate riscuri in a purta hainele altora. Nici in clipa de fata nu reusesc sa inteleg perfect anume aspecte in privinta magazinelor de haine second hand, de la provenienta marfii si pana la gradul de uzura sau riscurile de a purta astfel de haine.
Haideti sa le luam pe rand, este foarte probabil ca parerile fiecaruia sa ne conduca intr-o anumita directie si sa intelegem mai bine fenomenul. Trebuie sa recunoastem ca nu toti au posibilitatea de a cheltui sute de lei pentru achizitia unor carpe, insa este la fel de adevarat ca putem intalni si magazine destul de accesibile, sunt nenumarate exemple in care cu 100-200 de lei iti poti cumpara haine de bun gust, chit ca, de cele mai multe ori, calitatea este una indoielnica.
In cazul magazinelor de haine second hand, un lucru este cert: produsele aflate in stoc sunt la preturi extrem de mici, un avantaj enorm pentru cei care nu doresc sa cheltuiasca sume importante pentru achizitionarea unor haine. Daca preturile de cativa lei sunt accesibile, ce putem spune despre calitatea marfii? In primul rand, trebuie sa punctam faptul ca hainele second hand nu sunt nici pe departe noi, ele provenind din centre de colectare, rebuturile unor magazine online sau haine returnate de cumparatori dupa o perioade de purtare(de regula, este vorba despre acea perioada de 30 de zile, atat cat se ofera garantie produselor textile). Nu toate hainele second hand au un anume grad de uzura, nu toate pot fi apreciate la adevarata valoare, insa in mod cert poti regasi anume produse care sunt intr-o stare foarte buna si pe care le poti cumpara la preturi chiar si de zece ori mai mici decat in magazine. Discutam in primul rand despre hainele de firma, incepand cu brandurile sport si pana la cele de jeans sau office, asta pentru ca am regasit pe cateva site-uri online de haine second hand numeroase branduri: Adidas, Nike, Pull&Bear, Zara sau Polo US.
Bun, preturile par a fi un avantaj atunci cand cumperi haine second hand in timp ce gradul de uzura difera, astfel ca fiecare dintre cei care se axeaza pe achizitia unor astfel de produse trebuie sa selecteze cu atentie marfa. Din punct de vedere medical, exista vreun risc? Am impresia ca nu, dat fiind faptul ca hainele oricum se spala frecventa si ma indoiesc ca un material poate ingloba alergeni ce nu pot fi indepartati. Cu toate astea, de unde acest mit cum ca nu poti purta haine SH datorita posibilitatii de a contacta o boala de piele? Nu sunt medic dermatolog si nici nu am parerea scrisa a unuia, insa dat fiind faptul ca hainele se spala si nimeni nu a intervenit vreodata pentru a inchide un magazin de acest gen, teoria se rezuma la o aberatie? Tind sa cred ca da!
Per ansamblu, nu am scris pe aceasta tema pentru a va impinge catre cumpararea de haine second hand si nici nu imbratisez aceasta practica, pur si simplu am simtit nevoia sa abordez un astfel de subiect pentru a auzi parerile voastre. Personal, nu ma imbrac din magazinele de acest gen, pun prea mult pret pe hainele mele si incerc sa nu ma abat de acest rationament.
Voi ce parere aveti despre hainele second hand? Cumparati frecvent astfel de produse?
Citeste si