Vodafone va oferi viteze de pana la 300Mbps in peste 70% dintre zonele urbane ale tarii

Dupa ce Orange a facut un anunt oficial in urma caruia doreste o extindere a serviciilor de date si voce prin intermediul retelelor 4G, raspunsul celor de la Vodafone nu s-a lasat prea mult timp asteptat. In cursul acestei zile, reprezentantii companiei Vodafone Romania anuntau ca rata de transfer in regim 4G va creste pana la valoarea de 150Mbps, planurile de viitor axandu-se pe imbunatatirea tuturor parametrilor in vederea obtinerii unei rate de transfer de pana la 300Mbps.

Giovanni Chiarelli, directorul tehnic al companiei si totodata director general interimar, afirma in urma cu putin timp ca, datorita noilor reglementari radio, se va trece la o viteza de transfer cu pana la 50Mbps mai mare, standardul ridicandu-se in clipa de fata la valoarea de 150Mbps.

In momentul de fata, Vodafone Romania opereaza cu o retea 4G in mai multe orase din tara: Bucuresti, Constanta, Iasi, Cluj, Timisara, Craiova, Galati, Arad, Brasov si Bacau, fiecare dintre aceste orase dispunand de o acoperire 4G in majoritatea zonelor.

Afirmatia conforma careia vitezele retelelor 4G vor creste pana la valori de 300Mbps este oarecum fondata, Vodafone anuntand in urma cu putin timp achizitionarea unor canale radio ce pot fi utilizate la o banda de aproximativ 1800Mhz. Desi nu au fost dezvaluite mai multe detalii, se asteapta ca noua viteza de transfer sa fie inaugurata chiar in cursul acestui an.

Privind asupra anului fiscal ce tocmai va incepe, perioada aprilie 2014-martie 2015 va consimti o acoperire record in ceea ce priveste retelele 4G nationale, pana la 70% dintre populatia urbana urmand sa beneficieze de viteze de pana la 300Mbps. Mai mult de atat, planurile Vodafone includ si anul 2016, perioada in care se asteapta ca intreaga zona urbana din Romania sa beneficieze de conexiune 4G de mare viteza.

Adaugat in: Tech

Comentariile sunt inchise.