Valorile si fericirea

Ce valori sunt importante pentru a simti ca traiti? De ce vreti sa fiti cunoscuti? Ce calitati admirati in ceilalti si care lucreaza pentru cultivarea in voi insiva?Si cum reflecta aceste calitati credintele dvs. de baza?

Valorile voastre de viata sunt cele care, odata ce sunt identificate, va ajuta sa luati decizii si sa furnizati elementele de baza ale personajului dvs. – in special cel pe care doriti sa-l aveti. De exemplu, daca una dintre valorile cele mai importante din viata este curajul, veti cauta probabil noi provocari, astfel incat sa puteti actiona in ciuda fricii care vine atunci cand va confruntati cu posibilitatea de esec sau respingere. Si daca iertarea a devenit recent una dintre valorile pe care trebuie sa le traiti, veti dori sa va reamintiti de noul dvs. angajament atunci cand sunteti pe cale sa petreceti timp cu cineva care v-a ranit in trecut.

Dar care este scopul identificarii valorilor voastre si cum contribuie ele la cresterea si fericirea voastra?

Care sunt valorile in viata?

Valorile sunt despre ceea ce considerati important in viata pe care doriti sa o traiti. Ele va informeaza prioritatile si, atunci cand sunt practicate in mod consecvent, formeaza caracterul pe care doriti sa-l aveti. Ele sunt inradacinate in convingerile dvs. de baza referitoare la ceea ce face pentru dvs. o viata bine trata si despre comportamentul pe care doriti sa il modelati pentru altii (inclusiv copiii daca aveti).

Valorile comune reprezinta baza unui cod comun – un compas bazata pe valoare – care accelereaza luarea deciziilor si le uneste pe cei care impartasesc acel cod.

Exprimand aceste valori, codul comun articuleaza diferite aspecte ale misiunii comune si devine motivator cheie pentru cei care o impartasesc.

 

Adaugat in: Personal

Comentariile sunt inchise.