Vacanta cu probleme pe litoralul romanesc

An de an, in momentul in care am dorit sa plec in concediu, am apelat la ofertele early booking din mai multe considerente, in primul rand datorita raportului calitate/pret excelent si, mai ales, datorita faptului ca programez totul cu o buna bucata de timp inainte si organizarea este, de cele mai multe ori, perfecta. In acest an insa, datorita unui program incarcat pe toate planurile, am decis sa renunt la ideea de early booking si sa imi iau cateva zile libere in momentul in care prind o fereastra.

Cazare gasesti in orice perioada a anului, problema intervine in segmentul calitatii oferite de hotelieri, majoritatea spatiilor de cazare de calitate fiind arvunite cu mult timp inainte. Turismul romanesc este intr-o moarte clinica as indrazni sa spun, in afara catorva locatii in care s-a investit major, restul de 95% aflandu-se intr-o stare deplorabila. Si nu ma refer doar la litoral ci la majoritatea zonelor pe care candva le vizitam cu placere, pun insa accent pe litoral pentru ca am fost in situatia de a constata cu stupoare anumite nereguli pe care consider ca ar trebui sa le uitam in secolul trecut.

Revenind la vacanta din acest an, am mizat pe un hotel de 4 stele din Mamaia(nu o sa-i dau numele pentru ca in momentul in care am deschis acest blog mi-am propus sa nu intru in conflicte cu alte persoane/institutii) prin prisma locurilor vacante in perioada in care doream sa ajungem pret de 3-4 zile pe litoral. Preturile au fost asemanatoare cu cele oferite si de alte hoteluri din statiune insa, asa cum afirmam anterior, putine au fost cele care au avut spatii de cazare libere pentru 4 persoane in aceasta perioada. Ceea ce nu inteleg este atat atitudinea reprezentantilor hotelului cat si lista stufoasa de facilitati expusa pe site-urile agentiilor de turism de care nu se tine cont. Si o sa punctez atent doar cateva dintre problemele intampinate in doar trei nopti de cazare:

  • Locul de parcare oferit gratuit de fapt nu e gratuit. Datorita capacitatii destul de mari a hotelului, bineinteles ca cei care au dispus de loc de parcare au fost cei cu rezervari timpurii, noi ajungand sa ne parcam masina undeva prin imprejurimi, contra cost, evident.
  • Aer conditionat cu probleme rezolvat abia dupa doua zile?! Dat fiind faptul ca am stat acolo aproape patru zile, ne-am ‘bucurat’ de aerul conditionat doar cateva ore.
  • Ai probleme de orice gen cu camera sau alte facilitati? Nu-i nimic, oricum nimeni nu se preocupa sa gaseasca o rezolvare amiabila.

Am punctat doar cateva aspecte pe care eu le consider esentiale, de la locurile de parcare la deschiderea personalului in a te ajuta, asta pentru ca au fost si alte lucruri minore pe care consider ca nu are sens sa le enumar, oricum se petrec in majoritatea spatiilor de cazare romanesti.

Morala: Vrei vacanta fara batai de cap? Apeleaza la ofertele early booking! Ieftin, rapid si de calitate! Si sa nu uitam, mergi in Grecia, Turcia sau Cipru, preturile sunt asemanatoare!

Adaugat in: Personal

Comentariile sunt inchise.