Urmeaza ploaia cu reduceri – Black Friday 2012

Incepand din aceasta noapte, in multe dintre magazinele de electronice, electrocasnice, IT, haine si multe alte produse de uz general, va ploua sau NU cu reduceri, pentru ca urmeaza Black Friday 2012, perioada cu cele mai mari reduceri din an. De ce sunt totusi sceptic? Pentru ca, de obicei, acesti comercianti fac reducerile astfel incat sa iasa tot ei pe plus. Metodele sunt diversificate, de la umflarea preturilor in prealabil pana la reduceri care nu se simt si care acopera cu varf si indesat preturile de producator. Cam asta s-a intamplat anul trecut, sa mai asteptam cateva ore si sa vedem ce va fi anul acesta, chiar si eu sunt curios/nerabdator.

Ce este Black Friday?

Aceasta sarbatoare neoficiala a inceput inainte de 1961 in Philadelphia, iar cu timpul s-a extins pentru ca in prezent Black Friday sa fie un fenomen global. Incepand din 2005, magazinele din SUA raporteaza aceasta zi ca fiind cea mai aglomerata din an.  Black Friday este programata in a patra vineri din luna Noiembrie, la o zi dupa sarbatoarea Americana Thanksgiving Day.
Anul trecut, la nivel mondial, s-au inregistrat vanzari record in perioada respectiva, de peste 52 de miliarde de dolari, numai in Romania cifrele aratand destul de bine pentru o economie aflata pe marginea prapastiei: vanzari de peste 10 milioane de euro.
Problema magazinelor online din Romania in perioada Black Friday 2011 au fost serverele, care nu au reusit sa sustina numarul mare de vizitatori, deci si pierderile au fost foarte mari. Pentru acest an, se pare ca majoritatea retailerilor online si-au luat masuri de precautie si sunt pregatiti sa-si primeasca toti clientii cu reduceri chiar si de 99%, dupa cum afirma reprezentantii Quick Mobile.

Lista magazinelor participante la Black Friday 2012:

Online:
– Emag.ro
– Koyos.ro
– Evomag.ro
– Quickmobile.ro
– Marketonline.ro
– Sigmanet.ro
– PCgarage.ro
– Cel.ro
– Azerty.ro
– Oktal.ro
– ITGalaxy.ro

Online/offline:
– Altex.ro
– Domo.ro
– Flanco.ro
– Mediagalaxy.ro
– Miniprix

Fashion:
– Zorilestore.ro
– Fashiondays.ro
– Fashionup.ro
– Amafashion.ro
– TinaR.ro

Aparatura Foto/Video:

– F64.ro
– Fotohobbyshop.ro

Ceasuri si accesorii:
– Bbcollection.ro
– Watchshop.ro

Personal, imi doresc un monitor pe care l-am ochit de ceva timp si care avea un pret destul de mare acum cateva zile, sper sa fie si el redus substantial dar si un cuptor cu microunde mai select, care, la fel, avea un pret mult prea mare. Sper sa am putin noroc si sa obtin un discount de 30-40% pentru aceste produse, as scutii o suma frumusica de bani. Voi ce aveti in plan pentru acest Black Friday?

Adaugat in: Shopping

Comentariile sunt inchise.