Desi nu imi planuisem un upgrade in privinta acestor doua componente electronice, am tot urmarit evolutia preturilor din magazinele de specialitate petru anumite produse si am ajuns la concluzia ca aceasta este cea mai buna perioada pentru a face niste schimbari. Sunt destul de multe modele care imi fac cu ochiul insa m-am oprit cu atentia la doar doua dintre acestea, un televizor Samsung si noul HTC One M8 care, desi nu este cu mult mai performant decat Samsung Galaxy S4, actualul meu telefon, imi place enorm de mult ca design. Pornind de la premisa ca nu simt nevoia unui telefon nou, este foarte probabil ca One M8-ul sa nu ramana in visteria proprie ci sa se indrepte, sub forma unui cadou, catre alta persoana. Este mai putin relevant acest detaliu, cert este ca imi doresc ambele produse si sper ca luna aceasta sa le si achizitionez.
In randurile urmatoare voi face cat un scurt review pentru fiecare dintre ele, review care se poate transpune mai degraba intr-o motivare a alegerii efectuate.
HTC One M8
O sa am tot timpul tendinta de a-l compara cu actual telefon detinut, mai ales ca discutam despre doua device-uri oarecum similare la nivelul performantelor. Inainte de a cumpara modelul Galaxy S4, oscilam intre el si HTC One, varful de gama al taiwanezilor la acea vreme. Am avut un oarecare regret ca am exclus modelul One din calcule insa acum am oportunitatea de a ma „revansa”, noul One 8 fiind mult mai bine definit din punct de vedere estetic si al performantelor.
Discutam despre unul dintre cele mai bune telefoane ale anului, un device care dispune de un procesor quad core tactat la 2.3 GHz, 2GB de memorie RAM, display de 5 inci in format full HD si numai putin de doua camere foto dispuse in zona dorsala. Producator a vrut sa iasa din tipare si a mizat pe vechea camera, disponibila pe modelul One, cat si pe un varf de gama capabil sa ne ajute sa captam momentele frumoase ale vietii la rezolutii foarte ridicate.
Sistemul de operare este ultima versiune lansata de Google pentru Android, sunt implementate cele mai bune medii de conectivitate, in timp ce carcasa metalica poate fi considerata si ea unul dintre principalele puncte forte. Pretul este de aproximativ 2600 de lei, destul de piperat insa pare a fi un best buy, chit ca sunt 80% sanse ca achizitia sa nu se indrepte catre propriul buzunar 🙂
Smart 3D LED Samsung 40F6510
Daca telefonul nu este tocmai un must si mai degraba un moft, despre televizor pot spune cu totul si cu totul altceva. Sunt doua criterii care stau la baza deciziei mele, unul dintre ele fiind achizitionarea unui televizor cu diagonala mai generoasa decat cea pe care o are actualul TV din dormitor, cei 80 de centimetri nefiind tocmai suficienti pentru vizionarea propice a unui film sau a unui meci, asta ca tot discutam intr-un articol anterior cateva aspecte de la CM din Brazilia. De partea cealalta, un al doilea motiv pentru care doresc un upgrade este detinerea unui model SMART, tehnologia aferenta parand o investitie sigura si merituoasa.
Facand un mic research printre rafturile de televizoare din cateva centre comerciale cat si prin magazinele online, m-am oprit cu atentia la modelul Smart 3D LED Samsung 40F6510, optim pentru necesitatile mele. Imi doream un televizor cu functia SMART, diagonala de aproximativ 100 de centrimetri cat si disponibilitatea unor functionalitati care sa-mi permita conectarea celorlaltor device-uri de care dispun, fie ca este vorba despre smartphone, tableta sau laptop. Specificatii gasiti pe site-ul producatorului sau in magazinele online, ceea ce pot sa spun eu este faptul ca cei aproximativ 2600 de lei reprezinta o investitie pe termen lung, Samsung oferindu-mi de-a lungul timpului doar device-uri de care am reusit sa ma bucur pe deplin.
Aveti si alte recomandari pentru cele doua categorii de produse? 🙂
Citeste si