Upgrade la un apartament? Desigur, alege o casa la periferie!

Am locuit o buna perioada la casa si stiu exact care sunt avantajele si care sunt dezavantajele, tocmai din acest motiv imi permit sa imi expun o parere pe care o consider cat se poate de pertinenta. Au fost doua treceri in ceea ce ma priveste, intr-o prima instanta am locuit intr-un apartament si m-am mutat la casa, urmand ca pasul al doilea sa fie in sens opus, in momentul de fata fiind prizonierul unui apartament.

Comparand cele doua situatii, afirm cu tarie ca varianta unei case si a unei curti este cu mult mai avantajoasa, atat din punct de vedere financiar cat mai ales practic, libertatea oferita de o curte si o casa fiind una desavarsita. Nu mi-am propus sa va imprim o anumita idee, cum la fel de bine sunt de parere ca vor fi si voci care vor afirma contrariul, o sa va ofer doar cateva motive pentru care, in viitorul apropiat sau indepartat, voi adopta din nou varianta unei case la curte.

Casa in Baneasa

Trei motive pentru care prefer casa unui apartament

Libertate sporita – In cazul unui apartament, indiferent ca este vorba despre o garsoniera sau despre un apartament cu trei sau patru camere, veti simti intotdeauna nevoia unei libertati sporite. Sa nu ne ascundem dupa degete, senzatia unui apartament este una de loc restrans, aceiasi pereti definind un spatiu de cele mai multe ori insuficient pentru necesitatile curente. O casa este opusul acestei definitii, mai ales daca si curtea va este un aliat. De regula, aveti un numar mai ridicat de incaperi, ele sunt cu mult mai generoase in ceea ce priveste spatiul util, in timp ce curtea va ofera acea senzatie de libertate pe care un apartament n-o poate face niciodata.

Avantajul de a avea o curte proprie – Corect, probabil ca si blocul unde locuiesc acum are o curte interioara, chit ca ea este una mai mult decat restransa si este impartita la mai multe persoane. Eu ma refer mai degraba la acel spatiu verde de care ne bucuram in perioada cand mergeam la bunici, o asemenea curte fiind un avantaj consistent pe care o casa il poseda. Mai mult de atat, daca esti catusi de putin gospodar si te pasioneaza natura, ai sanse foarte mari sa transformi curtea intr-un mic Rai, plantarea unor pomi, sadirea unui gazon si a unor flori sau amenajarea intregului spatiu folosind un mobilier de gradina fiind etape la indemana oricui.

In ceea ce priveste curtea pe care mi-o imaginez eu, ea va fi dominata de un platou verde, numeroase plante si flori, cat si un decor unic, aleea principala si anumite piese de mobilier de gradina fiind obligatorii.

Control total asupra costurilor de intretinere – Discutia se poate imparti in doua etape, atat in ceea ce priveste costurile totale de intretinere si diferenta intre cele doua structuri, cat si in ceea ce priveste controlul detinut de proprietarul casei. La nivel de costuri efective, se poate spune ca a intretine o casa reprezinta un efort financiar mai mare, insa totul se justifica prin prisma faptului ca totul devine contorizat si iti poti aloca un buget optim.

Presupunand ca nu are o importanta foarte mare in a-mi expune motivele pentru care as face oricand un upgrade la actualul apartament mutandu-ma intr-o casa la curte, mi-am facut deja un mic plan in ceea ce priveste zona care m-ar avantaja. In concordanta cu necesitatile curente, am tot rasfoit anunturi de vanzari case Baneasa si am ajuns la concluzia ca o locuinta in aceasta zona pare a fi investitia imobiliara ideala.

Zona verde, case noi, vecini aflati in aceeasi situatie cu a mea si o infrastructura cu mult mai evoluata chiar si decat cea a zonelor de frunte a capitalei, suficiente motive pentru care as fi mai mult decat tentat sa devin cetatean cu drepturi depline al zonei respective.

Adaugat in: Diverse

Comentariile sunt inchise.