Un sindrom mai putin cunoscut

Va vine sa credeti ca exista un astfel de…sindrom ? Nici mie. Dar uite ca el exista si este extrem de nociv pentru sanatatea noastra.

Ce inseamna mai exact aceasta expresie pompoasa ? O “traducere” a sa ar consta in utilizarea excesiva a partii superioare a corpului, la serviciu sau acasa.

Efecte ale sindromului

Durere in palme, antebrat, incheietura mainilor, umar/gat, cauzata in cele mai multe cazuri de petrecerea unui timp indelungat in fata calculatorului.

Sfaturi utile

Asigurarea ca monitorul, tastatura si chiar biroul sunt confortabile. De exemplu, daca te uiti la un monitor CRT de prin anii ’80 este evident ca vei avea probleme multiple, incepand cu ochii si terminand cu durerile de cap ; scaunul de la birou joaca, de asemenea, un rol important in aceasta ecuatie (acesta trebuie reglat de asa maniera incat sa fie confortabil) cat si postura corpului (coloana trebuie sa fie dreapta). Daca stam “ghebosi” la birou, cu siguranta vom avea probleme…

Un alt factor daunator il constituie timpul petrecut in fata calculatorului. Prin urmare, chiar daca esti nevoit/a sa petreci un timp mai indelungat in acest fel, asigura-te ca faci pauze periodice. Deoarece exista riscuri mult mai mari (pe langa acest sindrom) pentru sanatatea noastra, specialistii recomanda ca la fiecare 15 minute petrecute in fata calculatorului, cel putin un minut sa ne plimbam prin camera (sau sa facem exercitii de intindere). De asemenea, se recomanda odihna pana la disparitia totala a durerii.

Daca durerea persista, se poate recurge la un analgezic sau antiinflamator. Totodata, medicul de familie va poate sugera sa apelati la un specialist (daca este cazul).

Se pot folosi ierburi antiinflamatoare precum : salcia alba sau sunatoarea, sub forma de ceai. Se folosesc doua lingurite la o ceasca. Eficiente sunt si ierburile care amelioreaza reumatismul si artrita si care pot atenua efectele acestui sindrom (ex. esenta de musetel, infuzie de sunatoare).

Adaugat in: Sanatate

Comentariile sunt inchise.