Un remediu util pentru diminuarea stresului cotidian

Este pur si simplu inevitabil. La un moment dat in viata, stresul este obligatoriu sa apara. Indiferent daca provine din probleme legate de finante, sanatate, relatii sau munca, stresul poate si va face parte din viata de zi cu zi. Asta nu inseamna ca trebuie sa-ti preia viata. Mai multe tehnici de gestionare a stresului pot ajuta la atenuarea sentimentelor de stres si anxietate, incluzand exercitii de respiratie, intindere, scris intr-un jurnal, deconectarea de la tehnologie si masaje corporale. Cu toate acestea, exista un alt secret rapid si usor pentru a ajuta impotriva stresului si pentru a va imbunatati starea de spirit: mestecati guma.

Da, ati citit corect. Guma de mestecat ajuta la reducerea stresului si la ameliorarea anxietatii. Intr-un studiu realizat in 2008 de Dr. Andrew Scholey de la Stiintele comportamentale si ale creierului de la Universitatea Swinburne, un marker de stres fiziologic, cortizolul salivar, sa dovedit a fi cu 12% mai mic in cazul persoanelor care mesteca guma. De asemenea, in comparatie cu cei care nu mestecau guma, cei care au mestecat au prezentat o reducere a anxietatii cu aproape 17% in timp ce au suferit de stres usoar si aproape 10% sub stres moderat.

Guma de mestecat nu este doar pentru stres. Acesta poate afecta pozitiv sanatatea mintala, inclusiv starea de spirit si concentrarea atunci cand este mestecat in mod regulat. Intr-un studiu mai recent din 2011, sa constatat ca persoanele tinere, sanatoase, pot mesteca oboseala, ceea ce este legat de stres.

Nu puteti permite stresul sa va copleseasca; stresul neutilizat pe termen lung poate duce la boli de inima, obezitate, tensiune arteriala ridicata si poate schimba dramatic starea ta de spirit si comportamentul. Recunoasterea stresului pe termen scurt va va ajuta pe calea catre o viata mai buna si mai sanatoasa.

Adaugat in: Personal, Social

Comentariile sunt inchise.