Un plus pentru termoizolare: Rulouri Exterioare

Exista un aspect pe care fara voia dumneavoastra ati putea sa nu-l luati in considerare, dar pe care il veti observa si mai ales resimti atunci cand natura isi va arata fata cea mai putin placuta, atat in timpul verii cat si iarna.

Este vorba despre aplicarea unui sistem de umbrire cu rulouri exterioare, care se constituie in principala protectie asezata in fata ferestrelor oricarei locuinte impotriva radiatiei calorice solare, iar in timpul iernii imporiva temperaturilor negative, ambele cu efecte directe asupra temperaturii ambientale a casei dumneavoastra.

De ce sa risipiti temperatura pe care ati adus-o la un nivel potrivit in casa, evident cu costuri pe care nu le puteti neglija, legate de functionarea sistemelor de incalzire sau climatizare, cand puteti beneficiar de o bariera eficienta in fata acestei probleme.

Chiar daca initial vi s-a parut ca sistemul de termoizolatie al peretilor exteriori va face fata, iar acest lucru este valabil doar in ceea ce priveste peretii, cand zona vitrata a ferestrelor nu vor putea repinge radiatia calorica solara care se napusteste aspura lor. De aceea prin utilizarea unor rulori exterioare, veti putea tine la distanta caldura, creand astfel o bariera de protectie serioasa, care prin refractie va respinge pana la 95% din aceasta energie calorica a radiatiei solare.

Materialele din care sunt produse lamelele acestor rulouri exterioare contin un material special, termoizolant, care nu permite schimbul de caldura intre exterior si spatiul de aer care se creaza intre aceste rulouri exterioare si fereastra.

Implicit temperatura interioara a camerei protejate cu aceste rulouri exterioare va fi mentinuta pentru o perioada mare de timp, astfel incat interventia sistemului de climatizare va fi una minima. Multi utilizatori ai acestor rulouri exterioare afirma ca sistemul de umbrire cu rulouri exterioare actioneaza asemeni unui sistem de climatizare pasiv.

In timpul iernii veti constata ca sistemul de umbrire cu rulouri exterioare aluminiu. va avea o contributie semnificativa la pastrarea caldurii din locuinta, astfel ca un procent de pana la 27% va deveni aport termic pozitiv pentru incaperile ale caror ferestre sunt protejate cu rulouri exterioare

Adaugat in: Diverse

Comentariile sunt inchise.