Un mit farmacologic etern – iodul

Unul dintre subiectele la moda este si cel al teoriei conspiratiei. Sub acest aspect este interesanta o privire asupra acestui segment de populatie(“conspirationist”), segment care ia amploare pe zi ce trece. O parte a celor care cred in aceasta au descoperit un mod de a fi (nu ii intereseaza daca aceste lucruri sunt adevarate sau logice). Intr-un fel au dat un sens existentei mizere pe care o aveau.

Tot ei sunt cei care, datorita neputintei de a realiza ceva semnificativ in viata dar si neintelegerii anumitor aspecte care tin de functionarea unui sistem economic, recurg (intr-un fel in semn de protest) la acest tip de justificare in fata greutatilor si, cauta tot felul de tapi ispasitori pentru neimplinirile sau esecurile personale.

O alta parte a acestui segment este cel reprezentat de manipulatori. Acestia scot bani grei din acest subiect, manipuland opinia publica si speculand intr-un mod inteligent pe marginea unor concepte/idei.In fine, mai exista si cei care chiar cred in asa ceva.

Ca sa raspund la o intrebare care va sta pe buze :

Da, exista interese la nivel mondial, asa cum exista interese la nivel de tara (“interesul national” va suna cunoscut? 🙂 ), interese regionale, la nivel de oras, comunitate, individ. Pentru cei care inca nu stiu, mai marii planetei nu au nevoie de organizatii ultrasecrete, discrete sau de care o mai fi ele pentru a-si promova interesele economice sau de alta natura. Acest lucru este chiar legalizat in unele state, iar in America poarta denumirea de lobby.

Una dintre teoriile conspirationiste care poate fi incadrata la categoria cascadorii rasului consta in planul guvernului mondial de a extermina lumea. Deci, sa o luam metodic : aia au interese in primul rand economice, dar in acelasi timp vor sa extermine pietele de desfacere..(?!?) Uau, asa o ineptie n-am mai auzit de cand sunt eu.

Adaugat in: Sanatate

Comentariile sunt inchise.