Ultimele noutati din tabara celor de la Apple despre viitorul iPhone 6

De aceasta data avem parte de cateva informatii autentice, venite din sanul companiei nord-americane. Dupa luni bune de speculatii in ceea ce-l priveste pe noul iPhone 6, se pare ca avem, in sfarsit, si cateva informatii cat se poate de veridice. Ne rezumam atat la designul telefonului, o constructie din aluminiu ce pare a fi inspirata destul de mult din seria iPad Air, cat si la principalele caracteristici hardware si software.

Carcasa iPhone 6

Aceeasi estetica deosebita, acelasi aluminiu atent finisat si aceleasi margini rotunjite, acestea par a fi caracteristicile exterioare ale noilor device-uri Apple. De asemenea, se pare ca si protectia din sticla va fi adusa la acelasi nivel cu intreaga carcasa, drept pentru care iPhone 6 se va detasa putin de vechile modele. Mai mult de atat, fata de versiunile 5 si 5S, doua telefoane a caror carcasa ingloba numai putin de doua benzi din sticla in zona dorsala, iPhone 6 se defineste a fi un model cu carcasa unibody, intregul capac fiind confectionat din aluminiu.

O prima problema pare a fi potentiala lipsa a semnalului, aceasta structura solida impedicand undele Wi-fi si GSM sa se perinde la capacitate maxima. Dincolo de carcasa, se pare ca Apple va impune modifcari substantiale la nivelul display-ului, in scena urmand sa apara un OLED curbat ce va fi disponibil in doua variante dimensionale. Versiunea oficiala va masura numai putin de 4.7 inci si va consimti patrunderea celor de la Apple in randul smartphone-urilor cu display mediu, in timp ce varianta de 5.5 inci va fi lansata mai tarziu si va fi un punct de cotitura in istoria telefoanelor iPhone.

La capitolul hardware, modificarile nu par a fi remarcabile, iPhone 6 urmand sa se axeze pe un procesor din seria Apple 8, destul de modest daca ne raportam la ceea ce ne ofera competitia. De asemenea, senzorul de amprente se pare ca va ramane in versiunea de baza, in timp ce camera foto va dispune de acelasi sistem de stabilizare optica, probabil doar senzorul urmand a fi imbunatatit.

Analizandu-l din punct de vedere software, iPhone 6 vine la pachet cu noul sistem de operare iOS 8, un sistem ce aduce de la sine imbunatatiri evidente in ceea ce priveste aplicatiile si optimizarea functionalitatilor standard.

Incercand a trage o concluzie despre ceea ce se anunta a fi unul dintre cele mai bune smartphone-uri ale anului, Iphone 6 se va dovedi o schimbare importanta in sanul companiei insa va ramane acelasi telefon scump, luxos am putea spune, Apple cerand de curand introducerea unui pret minim cu pana la 100 de dolari mai ridicat.

Adaugat in: Tech

Comentariile sunt inchise.