Tutorial: cum sa rulezi filme 1080p

Am luat si eu cateva astfel de filme, fiind socat de marimea lor, ce nu era mai mica de 6,5GB. Am incercat sa vad unul cu VLC Media Player dar nu m-a ajutat, desi citea fisierele .mkv. Imaginea sacada foarte rau si nu ma puteam uita astfel. Am cautat instructiuni pentru o buna rulare a filmelor 1080p si am urmat un tutorial, pe care il voi adapta in limba romana (voi folosi totusi imaginile originale, ca mi-e lene sa fac eu altele). Tutorialul se adreseaza in special celor care au probleme legate de partea audio sau de cea video a filmului, datorate indeosebi unui procesor slab insa se poate dovedi folositor oricui.

1. Downloadati Media Player Classic – Home Cinema de aici apoi instalati-l unde doriti.

2. Downloadati Haali Media Splitter de aici si in timpul instalarii debifati casuta indicata in imagine:

3. Porniti Media Player Classic – HC si mergeti in optiuni (puteti apasa tasta O). Meniul “Player” ar trebui sa arate astfel:

4. Mergeti in meniul “Playback” si bifati optiunea “Auto-load subtitles” – astfel DirectVobSub va fi dezactivat automat si nu va mai fi nevoie sa il dezactivati manual, mai tarziu.

5. Mergeti la submeniul “Output.” Alegeti setarile in functie de sistemul de operare si tipul de subtitrari pe care il folositi.

6. Mergeti la “Internal Filters.” In stanga debifati Matroska, MP4/MOV si Ogg, iar in dreapta bifati H264/AVC (DXVA) si H264/AVC (FFmpeg).

7. Dati dublu click pe H264/AVC (DXVA) si se va deschide o fereastra cu setari, care ar trebui sa arate astfel:

Acum, in functie de placa video, drivere si sistemul de operare va trebui sa faceti diverse:

  • utilizatori nVidia si orice SO = doar dati OK
  • alte placi video = doar dati OK
  • utilizatori ATI (PCI-E sau IGP) cu Catalyst 10.4 si Windows Vista/7 = setati optiunea “DXVA(H264) Compatibility Check” pe modul “Skip all checks” si apoi bifati casuta de dedesubt si dati OK
  • utilizatori ATI (PCI-E, AGP sau IGP) cu Catalyst 10.3 sau mai vechi si Windows XP/Vista/7 = doar dati OK
  • utilizatori ATI (AGP) cu Catalyst 10.4 si Windows Vista/7 = doar dati OK
  • utilizatori Intel G45/Clarkdale/Arrandale cu Windows Vista/7 = setati optiunea “DXVA(H264) Compatibility Check” pe modul “Skip all checks” si apoi bifati casuta de desubt si dati OK
  • utilizatori Intel G45/Clarkdale/Arrandale cu Windows XP = faceti upgrade la Windows Vista/7

8. Pasul cel mai important -> Mergeti la meniul “External Filters” si apasati butonul “Add Filter…” Daca aveti vreun pachet de codecuri instalat, precum CCCP sau K-Lite Codec Pack cautati ffdshow Video Decoder. Il selectati si dati OK, apoi il veti vedea aici:

Selectati optiunea Block pentru ca acest decoder sa nu fie incarcat de MPC-HC. Puteti repeta acest pas cu alte filtre din lista despre care credeti ca ar putea sa va faca probleme in vizualizarea unui film. Eu am fost norocos si nu am avut niciun filtru de adaugat.

9. Mergeti in meniul “Subtitles” si jucati-va cu setarile de la “Sub pictures to buffer” in functie de puterea sistemului. Bifati si optiunea “Allow animation when buffering

Mergeti apoi la submeniul “Default Style” si bifati complet optiunea “Position subtitles relative to the video frame.” Acest pas este pentru soft-subtitles.

10. Click dreapta in zona clipului vizionat, mergeti la Renderer Settings -> GPU si bifati cele 3 optiuni

Click dreapta din nou, mergeti la Renderer Settings -> VSync si asigurati-va ca primele doua optiuni sunt bifate, iar cea de-a treia nebifata.

Iarasi mergeti la Renderer Settings -> Presentation si bifati “Enable Frame Time Correction.”

Inca o data mergeti la Renderer Settings -> Output Settings si bifati 0-255

Daca ati urmat pasii asa cum trebuie, in acest moment ar trebui sa vedeti filme 1080p fara intreruperi si cu sunet sincronizat. Tutorialul se aplica, bineinteles, si pentru filmele 720p.

______________________________

Am folosit termenii “soft subtitles” si “hard subtitles.” Daca va intrebati care este diferenta, ei bine: soft subtitles sunt subtitrari ce provin din fisiere separate, precum .srt, iar hard subtitles sunt subtitrari integrate in video, precum in fisierele .mkv.

Adaugat in: Filme

Comentariile sunt inchise.