Turcia – recomandari de vacanta

Turcia - destinatii si atractii turisticeTurcia este un loc mirific, la intalnirea dintre Orient si Occident. Teritoriul actual al Turciei a fost locuit din antichitate – grecii si fenicienii desfasurau o activitate comerciala intensa pe tarmurile Marii Mediterane. Loc incarcat de istorie, imperiu timp de 600 de ani, adaposteste vestigii de o bogatie incomensurabila. Venim aici pentru frumusetea locului, pentru complexitatea istorica si geografica – munti inalti, dealuri, tarm intins cu plaje largi si ape cristaline, orase cu vechime foarte mare, ca de exemplu Istanbulul, care a fost intemeiat inca din secolul 7 i.Hr, avand atunci numele de Bizantion. In anul 330, devine capitala Imperiului roman de Rasarit sub Constantin cel Mare, cand ia numele de Constantinopole. Devine apoi capitala a Imperiului bizantin, iar din 1453, sub ocupatia turca, ramane capitala sultanatului pana in 1923, cand aceasta este mutata la Ankara.

Pentru a petrece o vacanta de neuitat, se recomanda sa va informati din timp in legatura cu sejurul, evident, folosindu-va de oferte early-booking. Ofertele sunt extraordinare, raportul calitate-pret este foarte bun, iar prin aceasta metoda puteti sta la un hotel de lux pentru o suma de bani mai mult decat acceptabila.

Zona de coasta a Turciei are o clima temperat mediteraneeana, cu veri uscate si ierni umede. Coastele scaldate de Marea Neagra au un climat temperat oceanic, climat ce se caracterizeaza prin caderi masive de precipitatii. Pe de alta parte, climatul din zona Marii Marmara este de tranzitie: verile sunt moderat de uscate si reci, in timp ce iernile sunt doar uscate. In interiorul tarii, evident, si conditiile sunt mai aride. Altitudinile de pe platoul turcesc determina ierni aspre, iar temperaturile specifice mentin zapada cel putin 120 de zile pe an. Verile, pe de alta parte, sunt fierbinti si uscate.

Regiunea Antalya este un adevarat loc pitoresc, fiind inconjurata de munti, paduri si numeroase ruine antice. Incalzita de soare timp de 300 de zile pe an, Antalya reprezinta un paradis al inotului si al plajelor. Cei care doresc sa vina aici indiferent ca vor veni insotiti de iubit / iubita sau familie, se vor bucura de cateva zile minunate. Vizitati castelul, fosta fortareata otomana situata in varful colinei, ce adaposteste ruinele a sase biserici, dar si un loc de executie a prizonierilor.

Boemul Bodrum, situat pe coasta egeeana, este un adevarat paradis al yachtingului, dar si al plajelor (Yalikavac) in care va puteti relaxa, si eventual, pescui bureti de mare. Cei pasionati de istorie vor fi fascinati de Mausoleul din Halicarnas, mausoleu acum transformat in restaurant, acesta apropiindu-se de infatisarea de odinioara. Pentru cei care nu stiau, Bodrumul este si orasul natal al lui Herodot.

Statiunea Kusadasi este situata pe coasta de vest a Turciei, in sudul Izmirului, si este recunoscuta drept una dintre cele mai frumoase statiuni turcesti. Cu plaje numeroase, nisip fin, ape calde si cristaline, atmosfera linistita si servicii absolut ireprosabile, Kusadasi este destinatia ideala in cazul in care sunteti aflat in cautarea calmarii si a relaxarii. Aici puteti practica windsurfing, ski-nautic, navigare, etc. iar dupa lasarea serii, va puteti recrea in cafenelele si restaurantele faimoase in intreaga lume.

De mentionat este faptul ca cei pasionati de ski vor fi absolut incantati de conditiile din statiunea Uludag! Varful muntos atinge 2543 m iar cele mai bune conditii de schiat se regasesc in luna decembrie, stratul mediu de zapada atingand undeva in jurul valorii de 3 metri! Statiunea este dotata cu telecabina, 5 telescaune si 7 teleschiuri in forma de T. Este apropiata de marele oras istoric Bursa (aproximativ 26 km), unde exista peste 125 de moschei, cele mai importante si interesante fiind cele construite de primii conducatori otomani, ca de exemplu Baiazid.

Turcia este vestita pentru bijuteriile frumoase din aur si argint, cu pietre pretioase si semipretioase. Aici se gasesc si bureti de mare, imbracaminte – bumbacul, matasurile, covoarele, stofele de lana sunt vestite in intreaga lume pentru calitatea si frumusetea lor.

Adaugat in: Diverse

Comentariile sunt inchise.