Traseu de vara: Defileul Oltului, Romania

Defileul Oltului reprezinta unul dintre cele mai spectaculoase defilee din Romania, el fiind si cel mai mare din tara cu o lungime de 47 de kilometri. Defileul se intinde de la Turnu Rosu pana la Cozia. Defileul Oltului taie Muntii Capatinii, Lotrului, Fagarasului, coltii Muntilor Cozia si Capatanii. Ca si celelalte defilee, Defileul Oltului s-a format datorita apei care a erodat roca pana la rezultatul final de astazi.

Valea Oltului a avut de-a lungul istoriei 2 roluri, unul strategic si unul comercial. Aceasta vale lega zona Transilvaniei de Dunare.

Partea dintre Boita si Caineni poarta numele de Defileul Turnu Rosia, trecand prin Muntii Fagarasului si ai Lotrului, cu o lungime de 17 kilometri.

Partea de sud taie Masivul Cozia si partea vestica Muntilor Capatanii, avand numele de Defileul Cozia, cu o lungime de 16 kilometri.

In general, din punct de vedere peisagistic, defileele au un rol important, astfel reusind sa transforme de cele mai multe ori peisajul in ceva unic, menit sa atraga privirile turistilor.

Adaugat in: Calatorii

Un comentariu

  1. Ioana Dinu says:

    In aceasta vara vom ajunge cu siguranta in aceasta zona, au trecut aproximativ 6 ani de la ultima vizita si ne este dor de Valea Oltului 🙂