Traim vremuri tulburi

Privind ceea ce se intampla acum in Romania ai crede ca in curand va veni sfarsitul lumii iar epicentrul acestei prevestiri se afla, bineinteles, in tara noastra. Si, daca ar fi sa ma iau dupa fapte, as tinde sa dau dreptate acestei idei.

Sanatatea (in opinia mea, cel mai important domeniu al unei tari) este la un pas de colaps, invatamantul este la pamant, administratia se zbate la limita supravietuirii…Ca sa nu mai vorbesc de institutii cheie in ceea ce priveste siguranta si stabilitatea unui stat : politia (al carei prag de suportabilitate in ceea ce priveste asa zisele masuri anticriza a fost depasit) unde subfinantarea a devenit ceva normal dar si personalul militar lovit din plin de aceste masuri.

De fapt, toate domeniile sunt lovite intr-un fel sau altul de aceasta criza…Cineva spunea ca peste tot este criza. Da,este adevarat. Peste tot este criza numai ca ceea ce face diferenta intre criza noastra si criza lor, se rezuma la masurile din punct de vedere economic (nemaipunand la socoteala faptul ca, deja unele din tari au iesit din criza). La “ei” s-au luat masuri de stimulare (a economiei) pe cand la noi nu s-au facut decat taieri care nu au facut altceva decat sa stranguleze economia si sa saraceasca foarte mult populatia.

Adaugat in: Politica, Romania, Stiri

Comentariile sunt inchise.