Tot ce trebuie sa stiti despre tigara electronica

Tigara electronica a aparut pe piata inca din anul 2003, perioada in care un farmacist de origine chineza finaliza un proiect personal menit sa revolutioneze segmentul fumatorilor. La acea vreme, Hon Lik se mandrea cu primul dispozitiv metalic ce se asemana unei tigari normale si functiona precum o tigara. Alimentat de o baterie, dispozitivul se caracteriza ca fiind unul de origine electronica, principiul de functionare permitandu-i sa scoata vapori si nu fum de culoare alb-albastruie.

Prima denumere a proiectului lui Hon Lik a fost „tigara electronica” sau „e-tigara”, piata din China fiind prima care a putut sa se bucure de avantajele acestui dispozitiv. Avand un impac pozitiv incat de la lansare, tigara electronica a fost promovata si in alte regiuni ale lumii, fumatorii primind-o cu mare bucurie prin prisma faptului ca acest produs revolutionar reusea sa inlocuiasca cu succes tigarile clasice, atat de nocive organismului.

Diferentele dintre a fuma o tigara electronica si a fuma o tigara normala sunt destul de mici, senzatia fiind asemanatoare. Mai mult de atat, nicotina continuta de orice tigara obisnuita poate fi consumata in cantitati mult mai scazute sau chiar eliminata din continutul substantei folosite de tigara electronica, inhalarea vaporilor neavand repercusiuni negative asupra plamanilor.

Din ce este compusa o tigara electronica?

Nu ar trebui sa va ganditi la un ansamblu complicat, o tigara electronica functionand in baza unei baterii care are rolul de a alimenta vaporizatorul. Ce-i drept, vaporizatorul se foloseste de o rezerva in care se depoziteaza substanta ce urmeaza a fi transformata in aburi, fiecare model de e-tigara avand o structura proprie. Pentru a imprima o imagine de ansamblu asemanatoare cu cea a unei tigari obisnuite, se folosesc leduri ce imita scrumul de tigara si care stimuleaza aprinderea ansamblului, capatul celalalt putand fi construit in vederea asemanarii lui cu un filtru.

Tigara electronica - Vipercig

Principiu de functionare si continutul lichidului

V-am atasat si o poza cu un anumit model de tigara electronica, Vipercig fiind unul dintre magazinele de specialitate care promoveaza diverse branduri active in acest domeniu. Ce-i drept, exista o varietate de produse care s-ar putea sa va dea de furca in momentul in care trebuie sa stabiliti ce produs se potriveste necesitatilor proprii, tocmai din acest motiv ar fi cazul sa apelati la specialisti in domeniu si sa mizati pe sfaturile acestora.

Revenind asupra principiului de functionare, acesta este destul de simplu. Rezistenta atomizatorului sau vaporizatorului, asa cum este el cunoscut in aceasta industrie, nu face nimic altceva decat sa ajunga la o temperatura indeajuns de ridicata incat sa poata prelucra lichidul din rezervor. Odata ajuns lichidul in zona calda, acesta se evapora si se transforma in aburiii care inlocuiesc fumul unei tigari obisnuite, avantajul acestui sistem de functionare fiind ca el va ofera aceeasi senzatie insa nu provoaca dependenta si nici probleme de sanatate.

Intreaga discutie nu se poarta la nivelul sistemului de functionare, majoritatea tigarilor electronice mizeaza pe acelasi ansamblu destul de usor de utilizat. Ceea ce conteaza cu adevarat este lichidul folosit, baza sa fiind continutul de arome si nicotina(in eventualitatea in care doriti sa mizati pe un consum regulat de nicotina, alternativa fiind eliminarea acestei substante din continut). Ceea ce poarta numele de baza a continutului este VG(gligerina vegetala) sau PG(propilen glicol), doua substante intalnite destul de frecvent in alimentatie si domeniul farmaceutic.

In vederea achizitionarii unei tigari electronice menite sa va ajute in lupta impotriva fumatului obisnuit, un obicei destul de nociv pentru sanatatea noastra, este elementar sa va decideti asupra tipului de lichid ce urmeaza sa-l inspirati. Alegand o compozitie pe baza de substante naturale, riscurile sunt minime si va puteti bucura de acelasi obicei vechi de ani de zile, toate acestea fara a pune in pericol sanatatea plamanilor si a celorlaltor organe expuse fumului de tigara obisnuit.

Adaugat in: Diverse

Comentariile sunt inchise.