Topul celor mai populare browsere web

Browsere web populareNu pot spune ca am fost interesat de acest detaliu pana acum, preferintele utilizatorilor de rand nefiind tocmai importante in ceea ce priveste decizia mea. Cu toate astea, curiozitatea m-a impins sa caut un top al celor mai populare browsere web si, spre surprinderea mea, locul 1 este ocupat de Internet Explorer, cea mai slaba aplicatie de acest gen fiind folosita de aproximativ 58% dintre utilizatorii de internet.

Asta chiar este o surpriza si nu pot intelege cum de un browser atat de invechit inca mai reprezinta o solutie pentru necesitatile actuale. Mai mult de atat, diferenta fata de urmatorul competitor este atat de mare incat insumarea cotelor de piata a Chrome-ului si a Firefox-ului nu depaseste 34%.

Statistic, browserul cu cel mai evident elan in ultimul an este Google Chrome, versiunea actuala depasind pentru prima data cea de-a treia treapta a podiumului si ocupand un merituos loc secund, chiar in fata rivalului Mozilla Firefox.

Aflat intr-un vizibil regres, Mozilla Firefox a ajuns la o cota de piata de doar 17.26, principalul vinovat pentru acest fapt fiind insusi Chrome, statisticile enuntate de Net Applications explicandu-ne in detaliu cresterea aplicatiei promovate de cei de la Google.

Despre Mozilla nu ar fi multe de spus, se pare ca ultimele update-uri au impins o buna parte dintre utilizatori catre alte alternative, drept pentru ca numai in ultimul an consemnam o scadere cu pana la 3 procente a numarului total de utilizatori. Daca in luna februarie se evidentiau procente de 17.6% pentru Mozilla, respectiv 16.8% pentru Chrome, se pare ca luna martie a fost prima in care Google se bucura de locul doi in topul celor mai populare browseere web.

Chiar daca mai sus afirmam ca ma mira preferintele utilizatorilor in legatura cu Internet Explorer, explicatia este una cat se poate de simpla. Microsoft reuseste sa isi mentina prima pozitie in acest clasament prin prisma faptului ca Internet Explorer vine la pachet cu sistemul de operare Windows, cel mai popular la aceasta data. In aceste conditii, Internet Explorer este lider detasat in topul celor mai des folosite browsere web, cota sa de piata, desi intr-o usoara scadere, se pastreaza la aproximativ 58%, cu tendinta de a creste usor in urmatoarele luni.

Top trei cele mai populare versiuni de browsere web:

  1. Internet Explorer 8 – 21%
  2. Internet Explorer 11 – 15.7%
  3. Google Chrome 33 – 12.6%
Adaugat in: Internet

Comentariile sunt inchise.