Topul celor mai indragite plaje de pe continentul european

Desi ne despart luni bune de sezonul estival, gandurile noastre deja migreaza spre mult asteptatul concediu de vara – momentul in care avem oportunitatea de a ne detasa complet de munca si de a ajunge in peisajul luxuriant al unei plaje europene de top, dintr-o statiune la fel de sonora sau dintr-un colt paradisiac de mult uitat de lume.

Spianggia Dei Conigli – comoara litoralului italienesc

Nu mai departe de anul 2013, aceasta plaja a beneficiat de titlul privilegiat ce o anunta drept „cea mai frumoasa si atragatoare plaja din lume”. Fiind principalul punct de atractie al insulei Lampedusa, plaja Spianggia Dei Conigli intruchipeaza o desfatare vizuala pentru turistii proveniti din toate colturile lumii, atat prin intermediul nisipurilor sale sidefate, cat si prin albastrul marin inconfundabil pe care il infatiseaza valurile linistite ce ating coastele celei mai sudice insule din Italia.

Praia de Marinha si a sa faimoasa pestera

O plaja emblematica pentru litoralul lusitan, „Praia de Marinha” intruchipeaza obiectivul oricarei persoane care viseaza la una dintre acele vacante strainatate exclusiviste pentru vara anului 2016. Frumusetea acestui spatiu a atras dupa sine si distinctii importante din partea specialistilor in turism, fiind votata succesiv in topul celor mai spectaculoase plaje europene.

Porto Katsiki – un crampei divin al insulei Lefkada

Daca va intrebati care este atributul ce a adus popularitate acestei plaje, cu siguranta ar trebui sa stiti faptul ca al sau tarm este acoperit cu un nisip atipic, atat prin culoarea sa argintie, cat si prin consistenta sa mai degraba pietroasa. Turquoise-ul marin al valurilor spumoase reprezinta insusirea care a transformat plaja Porto Katsiki in cea mai de pret comoara a insulei Lefkada, aceasta gazduind an de an turistii pasionati de turismul pitoresc, in cea mai pura forma a sa.

Cipru, Nissi – si al sau tarm apretat de nuante stravezii

Bineinteles, unei astfel de plaje nu ii puteau lipsi numeroasele titluri, ea fiind numita in repetate randuri „cea mai frumoasa si captivanta plaja europeana”. Acest titlu consacrat a survenit ca o completare a peisajului mirific pe care il expune in fiecare vara turistilor privilegiati. Incomparabila cu restul plajelor regionale, Nissi se detaseaza prin prisma sidefului autentic de la nivelul nisipului sau, dar si prin relieful sau complet plat, lipsit de clasicele stanci.

Playa de Ses Illetes – o alta valenta a statiunii Ibiza

Chiar daca ne-am obisnuit cu petrecerile rasunatoare care se declanseaza in timpul sezonului estival in inima statiunii Ibiza, trebuie sa oferim creditul cuvenit acestui cadru paradisiac. Plaja de Ses Illetes infatiseaza un fundal acvatic translucid, aspect care o diferentiaza de restul plajelor europene. De altfel, nici pozitionarea sa exotica sau nisipul metalic nu sunt trasaturile specifice care ar putea sa o mentina departe de titlul urmator: „cea mai impresionanta plaja europeana”. In functie de preferintele dumneavoastra, puteti opta pentru un spatiu de cazare mai avangardist, chiar in insula Formentera, sau puteti alege Ibiza drept destinatie finala, cele mai accesibile hoteluri fiind listate pe platforma VirtualTourist.

Navagio – o portiune diafana a insulei Zakynthos

Desi majoritatea persoanelor se gandesc la insula Zakynthos ca la o destinatie accesibila de vacanta si atat, atentia lor ar trebui sa fie pe deplin captata de plaja Navagio. Accesul spre aceasta portiune de plaja se poate realiza doar „pe mare”, intregul sau peisaj fiind sapat intr-un cadru impozant de stanci abrupte. Nu-i de mirare contrastul armonios care prinde farmec in contopirea albastrului marin intens cu albul imaculat al stancilor inalte – unul dintre motivele pentru care nu ar trebui sa ratati aceasta destinatie greceasca spectaculoasa.

Adaugat in: Timp liber

Comentariile sunt inchise.