Timpul, bratara de aur

Toti oamenii stiu ca timpul este foarte important si ca nu este ceva pe care il mai poti recupera. Daca vreti sa fiti eficienti pe timpul zile si sa profitati la maximum de timpul pe care il aveti, mai jos va sunt prezentate 6 moduri prin care puteti sa faceti acest lucru.

1. Nu irositi timp asteptand

Fie ca asteptati autobuzul sau sunteti in sala de asteptare pentru ca aveti o programare la un medic dentist, este imposibil sa evitati timpul mort din timpul zilei.
Cu toate acestea, nu trebuie sa va plictisit. Tehnologia va permite sa lucrati oriunde v-ati afla. Utilizati acest timp pentru a citi un raport, a verifica o foaie de calcul sau a planifica urmatoarea strategie de publicitate.

2. Evitati incercarea de multitasking

Multi cred ca multitasking-ul este o metoda eficienta de a face lucrurile. Adevarul este ca veti lucra mai bine atunci cand va veti concentra pe un singur lucru la un moment dat. Adesea, atunci cand incercati sa faceti mai multe sarcini, veti ajunge sa realizati mult nimic. Multitasking-ul va impiedica productivitatea si, prin urmare, ar trebui evitat daca doriti sa va imbunatatiti gestionarea timpului.

3. Identificati-va timpul ideal

Toti oamenii au acel moment al zile in care lucreaa cel mai bine. Planificati sarcinile dificile pentru acele momente. De asemenea, faceti o lista de sarcini importante (dar care nu sunt urgente) mai mici, care pot fi finalizate in acele ciudate zece sau cincisprezece minute intre intalniri. Acestea ar putea fi lucruri cum ar fi programarea unei intalniri cu medicul sau raspunsul la un e-mail.

4. Faceti hotarari rapide despre lucruri care nu conteaza

In fiecare zi luati multe decizii si majoritatea nu conteaza pe termen lung. Este important sa identificam acele decizii care vor conta. Deciziile mici, cum ar fi ceea ce purtati sau mancati, va influenteaza doar o zi, in timp ce deciziile medii, cum ar fi aplicarea unui nou loc de munca, va pot afecta un an. Dar, pe termen lung, foarte putine decizii vor avea un impact enorm asupra vietii tale. Aceste decizii merita sa ne petrecem timpul, sa gandim si sa cercetam.

5. Eliminati distragerile

Opriti telefonul, inchideti usa, deconectati-va computerul. Faceti tot ce trebuie sa faceti pentru a limita sau a elimina distragerile in timp ce incercati sa realizati ceva.

6. Ajungeti la somn suficient

Unii oameni cred ca pot sa treaca cateva ore de somn pentru a se potrivi mai mult muncii in timpul zilei si pentru a fi mai productivi. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor au nevoie de opt ore de somn pentru a functiona la un nivel optim. Ascultati-va corpul si asigurati-va ca dormiti suficient pentru a fi productiv in timpul orelor voastre de munca

Adaugat in: Sanatate

Comentariile sunt inchise.