Surface Mini, proiectul prin care Microsoft doreste sa patrunda pe taramul tabletelor compacte

Microsoft Surface MiniNu este tocmai o surpriza aceasta veste, inca din toamna anului trecut aparand anumite voci care ne spuneau ca Microsoft doreste sa patrunda pe piata tabletelor compacte. Atat IHS iSuppli cat si NPD DisplaySearch ne aduceau la cunostinta un detaliu conform carora americanii de la Microsoft planuiesc sa atace concurenta folosindu-se de o strategie destul de ofensiva, Surface urmand a face parte dintr-o lunga suita de astfel de produse.

Zvonurile se materializeaza iar in data de 20 mai va avea loc un eveniment ce coincide cu lansarea lui Surface Mini, o tableta ce se poate dovedi bump-ul pietei de specialitate in acest al doilea trimestru. Nu stim cu siguranta ce alte device-uri vor fi lansate in acea data si nici care sunt specificatiile exacte ale tabletei, insa un lucru este cert: Surface Mini va fi oferita, in sfarsit, publicului care tot asteapta o rabufnire de orgoliu a celor de la Microsoft.

Fata de arhicunoscutele tablete cu display de 8 inci, device-uri care au beneficiat de o adaptare a sistemului de operare Windows 8, Surface vine cu un display de 7.5 inci ce promite cateva caracteristici de top si care va beneficia de o optimizare speciala a sistemului de operare.

In aceste conditii, discutam despre un Surface Mini ce va rula pe o platforma Windows RT, asemanatoare cu cea a modelelor Surface si Surface 2, in timp ce conectivitatea este una 3G si 4G. De asemenea, despre display se poate spune ca este unul de calitate, rezolutia de 1440x1080px oferind imagini extrem de clare.

Micile detalii par a fi fost pastrate de Microsoft, drept pentru care ne simtim nevoiti sa asteptam lansarea tabletei pentru a ne da seama cu exactitate de capacitatea fiecarei componente.

Adaugat in: Tech

Comentariile sunt inchise.