Solutii ingenioase pentru mentenanta aparatelor de aer conditionat

Sunt multe situatiile in care din motive financiare sau pur subiective nu veti putea instala aparate de aer conditionat in fiecare camera a locuinte dumneavostra, insa acest lucru nu trebuie sa va ingrijoreze daca veti incerca sa eficientizati imprastierea aerului pe care chiar si un singur aparat il produce.

Desi pare o metoda usor neconventionala si care la prima vedere ar putea crea ideea ca aerul rece va fi eliminat din interiorul casei, folosirea unei hote de bucatarie in aceasta situatie este binevenita. In situatia in care unitatea interna a aparatului de climatizare se afla pozitionata undeva pe hol, sau chiar intr-o camera mai mare cum este livingul, pornirea hotei de bucatarie pe viteza cea mai mica, va crea un curent de aer de absorbtie care va conduce aerul rece produs in zona unitatii interne si catre restul casei.

Este clar ca usile incaperilor respective vor fi tinute deschise pentru a putea realiza aceasta circulatie a aerului produs de unitatea climatizorului. In plus veti verifica ca zona holurilor sa nu fie blocata cu diferite mobile masive, atat cat este posibil, pentru a crea un spatiu cat mai deschis pentru curentul de aer.

Nu trebuie sa va imaginati ca acest curent de aer este atat de puternic incat sa nu il puteti suporta. Chiar mai mult decat atat, zona principala care este climatizata va avea o temperatura echilibrata cu cea a restului casei, astfel incat trecerea dintr-o camera in alta nu va mai fi atat de puternic resimtita.

Important este ca in functie de suprafata totala a casei sa instalati un aparat de climatizare cu o putere suficienta pentru a permite racirea prin deplasrea curentului de aer si a altor camere. Spre exemplu pentru un apartament mediu cu doua camere si o bucatarie, un aparat de aer conditionat 9000 btu, este suficient pentru a raci livingul si prin transfer de aer si o parte a incaperilor.

Adaugat in: Tech

Comentariile sunt inchise.