Slabescu propune o lista interesanta de sfaturi pentru sanatatea dumneavoastra

Da, ne-am obisnuit sa apelam de fiecare data la sfaturile specialistilor in momentul in care intampinam o stare precara de sanatate sau cand simtim cum se instaleaza cu pasi repezi o afectiune pe care am fi putut sa o impiedicam, sau cel putin sa ii limitam evolutia imediata. Totusi, exista si alte surse care ne ofera informatii pretioase referitoare la atentia pe care trebuie sa o acordam propriului corp, iar ele nu se regasesc intotdeauna pe lista de recomandari a medicilor specialisti. Asadar, ne-am oprit in aceasta saptamana la propunerile lui Slabescu, sfaturile sale pentru sanatate centrandu-se spre beneficiile pe care le ofera consumul anumitor substante, nutrienti sau alimente propriu – zise.

Deschidem aceasta lista de sfaturi pentru sanatate cu ajutorul unei plante verzi, care de-a lungul timpului si-a castigat deopotriva adepti, insa multi reprezentanti ai publicului general inca se declara neimpresionati de gustul sau proaspat. Asadar, spanacul intruchipeaza o planta foarte importanta in dieta persoanelor care doresc sa diminueze riscurile afectiunilor legate de analizatorul vizual, studiile de specialitate afirmand faptul ca un consum echilibrat de spanac elimina intr-un procentaj multumitor frecventa cazurilor de cataracta. Daca legumele nu sunt pe placul dumneavoastra, insa intampinati probleme grave cu vederea, puteti apela la beneficiile oferite de un cunoscut fruct exotic, popular in supermarketurile autohtone: „papaya”.

Tot din aria legumelor provine si urmatorul remediu minune, acest ingredient organic fiind nelipsit din dieta noastra de primavara – vara. In ultimul timp, afectiunile cardiace au inceput sa afecteze din ce in ce mai multe persoane, iar rosiile par a fi cel mai la indemana „medicament organic”. Nu va limitati la o singura rosie pe zi, ba chiar in timpul zilelor toride de vara incercati pe cat posibil sa le mixati cu alte alimente, care pot proveni fie din segmentul carbohidratilor, fie din randul grasimilor, insa in cantitati limitate: branza sau spaghetele. Specialistii din domeniul medical si cel stiintific ne-au oferit date concrete in privinta substantei „minune” care se regaseste in componenta rosiilor si anume licopenul.

Urmatoarele sfaturi pentru sanatate se raporteaza mai mult la stilul dumneavoastra complet de viata, in care sportul ar trebui sa aiba un cuvant decisiv. Asadar, nu uitati de acele cateva momente de miscare, absolut cruciale pentru ca alimentatia corecta sa aiba efectele mult asteptate. Chiar daca nu dispuneti de timpul si energia necesara pentru a va inscrie la antrenamente periodice, incercati sa respectati, pe cat posibil, acele doua – trei ore de miscare saptamanala, indiferent daca acestea constau exclusiv intr-o plimbare prelungita intr-un ritm ceva mai alert.

Nu, eliminarea completa a alimentatiei diversificate nu va reprezenta niciodata cheia spre un stil de viata sanatos, in ciuda colesterolului nostru capricios. Totusi, alegeti sa consumati alimentele bogate in grasimi in portii ceva mai mici, specialistii afirmand faptul ca nivelul colesterolului va fi mult mai putin influentat de aportul de grasimi in momentul in care acestea sunt consumate treptat, spre deosebire de persoanele care aleg sa bucure pe deplin de o masa copioasa, compusa din doua feluri de mancare si un desert consistent.

 

Adaugat in: Diverse, Interesant

Comentariile sunt inchise.