Sfaturi utile pentru alegerea camerelor de supraveghere

Avand in vedere gama diversificata de echipamente disponibile pe piata de specialitate, utilizatorii lipsiti de experienta ajung fata in fata cu o sumedenie de intrebari in momentul in care doresc sa selectioneze cele mai bune camere de supraveghere pentru nevoile lor. Bineinteles, pentru a simplifica munca proprietarilor de imobile private sau publice, firmele care se ocupa de comercializarea si monitorizarea echipamentelor de securitate recomanda sa ne ghidam dupa anumite principii bine definite atunci cand ajungem in postura de a investi in integritatea propriului camin sau a afacerii personale.

Asadar, scopul propriu – zis al procedurilor de securitate intruchipeaza primul pas de la care trebuie sa plecam in momentul in care avem de-a face cu o gama mult prea variata de camere de supraveghere. Din acest punct de vedere, posibilitatile sunt doua la numar. Fie mizam pe echipamentele care au fost gandite astfel incat sa acopere o arie perimetrala cat mai mare, aceasta categorie de camere video infatisand dispozitive ce permit o vizualizare generala a spatiului respectiv, fara sa fie centrate asupra detaliilor, fie alegem o camera de supraveghere ce prezinta in ansamblul sau structural un senzor. Acestea din urma le vor depasi pe primele ca eficienta in momentul in care vom dori sa ne focalizam atentia asupra unui obiectiv bine definit, fie ca vorbim despre trasaturile unui eventual hot sau despre placutele de identificare de la nivelul autoturismelor.

Urmatorul criteriu aduce in prim plan problema mobilitatii. Majoritatea proprietarilor oscileaza intre camerele fixe si cele tip PTZ. Primele sunt destinate in mod obisnuit mediului exterior, acolo unde monitorizarea este „omogena”. Desi nu au o capacitate impresionanta de „zoom” si nici nu sunt echipamente care ne vor oferi cadre detaliate, ele raman cea mai buna optiune pentru exteriorul casei noastre. Dimpotriva, daca vorbim despre un spatiu public pretentios sau despre o afacere de mici dimensiuni, atunci modelele PTZ sunt cele recomandate de specialisti pentru ca ele pot mari imaginile inregistrate, oferindu-ne mai mult decat o privire de ansamblu.

In continuare, va trebui sa alegem camerele de supraveghere potrivite pentru fiecare mediu in parte, cel exterior solicitand investitii mult mai calitative. Camerele de supraveghere prevazute cu lampa IR sunt cele recomandate de firmele de securitate deoarece functionarea lor nu este conditionata de prezenta sau absenta luminii naturale. Un alt aspect de care trebuie sa tinem cont este reprezentat de rezistenta acestor echipamente de protectie destinate exteriorului, de cele mai multe ori ele fiind expuse fie actelor sporadice de vandalism, fie intemperiilor naturale. Asadar, trecem pe lista prioritatilor camerele de supraveghere video prevazute cu lentile calitative si carcase de protectie.

Nu il ultimul rand, trebuie sa aveti in vedere calitatea imaginilor inregistrate. Fiind unul dintre cele mai problematice aspecte, testarea variatelor echipamente pare solutia castigatoare pentru un proprietar care doreste sa isi monitorizeze corespunzator spatiul personal. O tehnologie de ultima generatie este reprezentata de scanarea progresiva a imaginilor inregistrate, camerele de supraveghere video care infatiseaza acest atribut fiind destinate spatiilor in care miscarea constanta este vitala.

Adaugat in: Casa

Comentariile sunt inchise.