Sfaturi pentru operarea corespunzătoare a motosăpătoarei de grădină

Sfaturi, recomandări, informații… le găsiți peste tot, mulți oameni pasionați de domeniu se oferă voluntari în misiunea voastră de a învăța mai multe despre un motocultor, întrucât să vă cumpărați singuri unul bun. Voi da câteva exemple utile. În primul rând, cumpără motocultoare analizate de motocultorbun.ro, din ce observ chiar se dedică și fac tot posibilul să le fie de folos celor începători. Dacă ești deja într-un stagiu mai avansat, intră direct la Husqvarna pe site.

Tot ce e bun trebuie să vină cu funcții multiple, cu motoare puternice, componente rezistente și vizibil stabile, de ce nu și accesorii incluse și nu în ultimul rând garanție. Dar nu doar motocultorul trebuie să fie bun, ci și cel care se află în spatele său.

Instrucțiuni pentru folosirea motocultivatorului

Dacă pămânul nu a fost arat de ceva timp, o idee destul de bună ar fi aceea de a-l uda foarte puțin cu 2 – 3 zile înainte de a pune motocultivatorul la treaba. Evită să ari prea adânc din prima, mai ales dacă ești în situația când solul n-a fost atins recent. Reglează motocultivatorul să pătrundă doar câțiva centimetri, cel puțin la început. Mărește treptat adâncimea de arat cu alți câțiva centimetri. În acest fel nici motocultivatorul nu va fi suprasolicitat sau forțat să are mai adânc decât îi permite motorul.

În timp ce ari cu motocultivatorul încearcă pe cât posibil să te relaxezi și să-l lași să-și facă treaba. Prin asta ma refer la faptul că nu trebuie să aplici o forță mult prea mare, ci pur și simplu să lași roțile motocultorului să fie purtate de forța de tracțiune generată de contactul lamelor cu solul.

De asemenea, evită să apeși pe mânerele motocultivatorului cu scopul de a-l face să pătrundă mai adânc în sol. E foarte posibil ca acesta să întâmpine dificultăți și să se blocheze. Niciodată să nu folosești motocultorul în condiții de vizibilitate scăzută. Indicat este să ai control vizual excelent în perimetrul în care acesta este operat. Întotdeauna să fii atent la picioare și să ții mâinile foarte bine pe mânerele utilajului agricol.

Adaugat in: Casa

Comentariile sunt inchise.