Sfaturi pentru alegerea mobilierului ideal pentru bebelusul tau

Atunci cand vine vorba despre mobila bebelusi trebuie sa tinem cont de materialul din care este realizata. Lemnul natural, solid este cel mai bun pentru realizarea mobilierului din camera copilului tau. Acesta nu contine chimicale, cum se intampla in cazul materialelor artificiale. Producatorul trebuie sa acorde o atentie deosebita vopselei folosite si a substantelor din care aceasta este realizata.

Vopseaua trebuie sa nu contina elemente toxice; in acest sens, este ideal sa verificam nivelul emisiei de formaldehide inainte de a cumparara orice fel de obiect de mobilier bebe.

Acestea nu trebuie sa aibe o structura rigida si ascutita pentru a nu-l rani pe cel mic. Miscarile pe care le fac bebelusii nu sunt foarte predictibile, astfel ca oricand poate face o miscare mai rapida si se poate accidenta. De aceea, este bine sa optam pentru colturi rotunjite si pentru o structura stabila.

Dimensiunea trebuie sa fie direct proportionala cu varsta celui mic. Nu cumparati obiecte nici prea mari si nici prea mici. Indicat este sa optati pentru variante versatile, care se pot adapta mai multor grupe de varsta. Atentie la siguranta lor: in cazul in care alegeti un patut inalt, asigurati-va ca are o protectie la fel de inalta. In felul acesta, eliminati riscul ca cel mic sa se cocoate si cada din pat.

De asemenea, liniile lemnului trebuie sa fie foarte fine si corect finisate, astfel incat cel mic sa nu se zgarie sau sa se raneasca. Ai observat ca bebelusii au tendinta de a pune gurita pe tot ce apuca? Ei bine, asa fac toti. Nu exista copil care sa nu incerce sa puna gurita pe gratiile de la patut. Trebuie sa te asiguri ca lucrezi cu o firma profesionista, care comercializeaza produse de calitate si care nu ar lasa sub nicio forma un material nefinisat.

Mobila trebuie sa fie practica. Atunci cand achizitionam un astfel de produs, trebuie sa privim in perspectiva si sa punem pret pe versatilitatea ei. Incearca sa cumperi acele obiecte de mobilier bebe pe care sa le poti folosi si mai tarziu, atunci cand el va creste. In felul acesta, te vei asigura ca ai facut o investitie pe termen lung, de care te vei bucura mult timp de acum incolo. Calitatea unui astfel de articol consta in primul rand in materialele din care este confectionat, insa si in durabilitate, rezistenta si versatilitate. Acestea sunt criteriile de baza atunci cand alegem sa achizitionam obiectele ideale.

Nu in ultimul rand, trebuie sa fie usor de curatat. Materialul nu trebuie sa permita patrunderea in profunzime a petelor sau semnelor de orice fel. Curatarea ar trebui sa se faca foarte simplu, cu o carpa si un produs special de curatare. Ideal este sa fie rezistent la apa. Nu uita ca au o perioada in care adora sa picteze si sa deseneze peste tot, pe pereti, pe mobile, pe unde apuca. Bineinteles, nu ii poti impiedica sa faca asta, insa poti sa fii atent atunci cand cumperi mobila pentru camera lui, sa fie confectionata dintr-un material care se curata usor.

Tine cont de aceste sfaturi atunci cand alegi mobilierul pentru camera copilului tau. Tine minte ca cele mai importante aspecte sunt cele legate de material, siguranta, durabilitate si versatilitate.

Adaugat in: Diverse, Shopping

Comentariile sunt inchise.