Secretele nutritiei bune

Pentru a ne alege o dieta echilibrata si a ne mentine corpul sanatos, trebuie sa intelegem cum lucreaza fiecare din elementele nutritive. In acest sens, voi enumera termenii care sunt folositi foarte des in definirea/explicarea unui diete, totodata facand conexiunile necesare si explicand la ce ne foloseste fiecare dintre acestia.

Lichidele

Unul din elementele de baza in mentinerea sanatatii organismului il reprezinta apa. Prin urmare, sfatul meu este sa consumam in fiecare zi intre 1 si 2 litri de apa. Recomandarile uzuale in ceea ce priveste consumul de apa zilnic se situeaza undeva in jurul valorii de 2 litri (media) zilnic.

Se impun anumite precizari :

– Cantitatea de apa ingerata este in stransa legatura cu sezonul in care ne aflam (cald/rece). Este normal ca organismul sa aiba nevoie de mai multe lichide vara si mai putin in sezonul rece ;

– De asemenea, in momentul in care depunem efort, avem nevoie de mai multe lichide. Daca vorbim de lichide, aici includem si : ceaiuri de plante, fructe, dar si bauturile racoritoare. Atentie insa, bauturile racoritoare fara zahar ! (Putem apela la fresh-uri – care sunt si sanatoase) ;

– Necesarul de lichide (al organismului) nu include si consumul bauturilor alcoolice. Insa, nu trebuie minimizat, de exemplu, rolul vinului rosu (baut cu moderatie !) in cazul in care decidem sa ne schimbam modul de viata si apelam la un “regim” cum este cel mediteraneean.

Adaugat in: Diverse, Timp liber

Comentariile sunt inchise.