Schimbare – Iese Cosmote si intra Telekom

Chiar daca nu sunt la curent cu toate evenimentele importante din aceasta tara, trebuie sa recunosc ca am fost oarecum interesat de rebranduirea celor de la Cosmote & Romtelecom. Cu totii stim ca vestea nu este tocmai o noutate, actele fiind semnate in urma cu luni bune, in toata aceasta perioada fiind o singura necunoscuta in randul companiei mixte care detine o buna cota de piata: in ce circumstante vom anunta trecerea oficiala la un nou nume.

Romtelcom + Cosmote = Telekom

Telekom sau Deutsche Telekom, asa cum este cunoscuta de fapt compania de origine germana, este actionara majoritara la grupul elen OTE, nimeni altcineva decat conducatorul de drept al Romtelecom si Cosmote. Concret, OTE detinea aproximativ 55% din actiunile grupului, drept pentru care trecerea Romtelecom & Cosmote in portofoliul Telekom nu a fost nimic altceva decat o predare a stafetei. Bineinteles ca germanii nu au dorit sa se implice doar din postura de actionari si au luat hotararea de a rebrandui intreaga structura de telefonie mobila, telefonie fixa si internet, astfel ca Romtelecom si Cosmote se numesc, incepand de ieri, Telekom.

Prea multe lucruri nu sunt de spus, presa scrisa si cea online oferind cateva zeci de articole care mai de care mai cuprinzatoare despre aceasta mutare importanta de pe piata telecom din Romania. Cert este ca, cei de la Cosmote, al treilea jucator de pe piata de telefonie mobila, intra sub o noua era, Telekom dorind sa indeparteze total titulatura de retea accesibila. Nu mai sunt de multa vreme client Cosmote, insa aceasta schimbare ma duce cu gandul la o restructurare masiva ce isi va arata efectele in timp, Cosmote urmand sa-si renegocieze cumva statutul pe piata.

Nu stiu daca schimbarea este una de bun augur, cert este ca nemtii vin aici sa faca treaba. Eu sper sa faca treaba buna, cateva modificari aplicate cu mult pragmatism si Telekom poate dobandi prima pozitie atat in cadrul serviciilor de telefonie fixa cat mai ales in cadrul segmentului de internet si telefonie mobila, acolo unde sunt surclasati de companii precum Digi(RCS-RDS), Vodafone sau Orange.

Adaugat in: Diverse

Comentariile sunt inchise.