Samsung lanseaza Smart Bulb, noile becuri controlabile prin Bluetooth

Implicarea celor de la Samsung in segmentul Smart Home nu mai este de mult timp o noutate, rand pe rand fiind oferite publicului mai multe concepte inovative. Discutam despre masini de spalat, frigidere dar si alte electrocasnice menite sa va ajute in propria locuinta. De aceasta data, atentia coreenilor se indreapta catre becurile inteligente, noua platforma de conectare permitandu-le sa realizeze asa-zisele Smart Bulb.

Desi nu au fost primii in ceea ce priveste acest tip de produse, Philips si LG lansand versiunile Hue si Smart Lamp, Samsung se inscrie in aceasta batalie care se va dovedi destul de apriga in viitorul apropiat. Spre deosebire de principalii competitori, Samsung nu ofera conectivitate prin Wireless ci se bazeaza doar pe protocolul Bluetooth.

Samsung Smart Bulb 2014

Nu s-a dorit o implementare Wi-fi iar Samsung a precizat destul de clar motivele, utilizatorilor fiindu-le mult mai usor sa controleze becurile cu ajutorul aplicatiei disponibile pe telefonul mobil. Modulul Bluetooth este usor de controlat si necesita o simpla aplicatie pentru a monitoriza pana la 64 de becuri, din calcule iesind echipamentele wireless aditionale ce se pot dovedi extrem de scumpe in anumite circumstante.

Exista o veste buna si pentru pretentiosi, Samsung Smart Bulb urmand a se integra intr-o aplicatie automatizata ce permite control deplin prin intermediul hub-ului ZigBee. Din nefericire, Samsung nu a anuntat vreo informatie oficiala privind produsele compatibile, aceasta optiune nefiind confirmata inca.

Becurile Smart Bulb propuse de Samsung functioneaza in baza unui sistem bazat pe LED-uri de culoare alba, ajustarea luminozitatii realizandu-se facil si inteligent, pornind de la un minim de 10% din puterea totala. De asemenea, culorile pot fi controlate in intervalul 2700K – 6500K aceasta noua optiune fiind ideala pentru cei care doresc un anumit nivel de lumina.

Instalarea se face cat se poate de simplu, structura unui Smart Bulb fiind identica cu cea a unui bec normal. Dispune de filament obisnuit ce se insurubeaza intr-un fasung, durata de viata enuntata de producator ridicandu-se la 15000 de ore.

Desi au fost anuntate inca de la expozitia Light + Building 2014 de la Frankfurt, nu se stiu daca exacte in privinta disponibilitatii si a pretului, Samsung urmand sa faca un anunt oficial in perioada urmatoare.

Adaugat in: Tech

Comentariile sunt inchise.