Samsung Galaxy S5, smartphone-ul cu cel mai bun display

Display-ul unui smartphone conteaza cu adevarat, calitatea acestei componente fiind esentiala pentru un device de top. Nu am gasit un top precis al celor mai bune ecrane de smartphone insa testele ne indica un castigator detasat: Samsung Galaxy S5. Chiar daca a fost lansat in urma cu aproximativ un an, predecesorul lui S5, Samsung Galaxy S4, ocupa cea de-a doua pozitie, o situatie care nu ma mira absolut deloc, terminalele propuse de coreeni fiind recunoscute pentru ecranele de o calitate foarte ridicata.

Samsung Galaxy S5

Raymond Soneria, un cercetator al companiei Samsung, afirma in urma cu putin timp ca modelul Galaxy S5 este cel mai reusit smartphone in ceea ce priveste testele DisplayMate. In urma testului, telefonul a primit punctajele maxime pentru luminozitate si variatia culorilor in functie de unghiul de vizibilitate. De asemenea, remarcam punctaje maxime la capitolul reflexivitate a suprafetei ecranului, acuratetea reproducerii culorilor si rata de contrast.

Daca veti folosi unul dintre modelele de top ale celor de la Samsung, veti observa in primul si in primul rand o acuratete a culorilor redate pe ecran, noul Galaxy S5 mizand si pe profilul Cinema Mode, probabil cea mai buna tehnologie in privinta paletei de culori.

Am putea enunta si cateva mici probleme ale lui Galaxy S5 insa lasam totul pe seama dorintei inginerilor de la Samsung, device-ul avand unele carente la nivelul contrastului si intensitatii culorilor. Trebuie precizat insa ca aceste doua probleme sunt de natura software si au menirea de a imprima utilizatorului un aspect al imaginilor mult mai rafinat.

Desi exista cateva mijloace traditionale de a imbunatati imaginile afisate pe un display: marirea rezolutiei si a dimensiunii ecreanului sau chiar cresterea densitatii pixelilor, Samsung nu a facut nimic altceva decat sa optimizeze tehnologiile. In aceste conditii, desi nu exista modificari majore ale display-ului fata de predecesorul sau, Galaxy S5 impresioneaza placut si ne ofera cea mai buna experienta vizuala dintre smartphone-urile lansate in acest an.

Adaugat in: Tech

Comentariile sunt inchise.